Lediga jobb som Chefer och verksamhetsledare i Hjo

Se lediga jobb som Chefer och verksamhetsledare i Hjo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hjo som finns hos arbetsgivaren.

VA-Chef

Att jobba i Hjo kommun innebär att alltid sträva efter att skapa det goda mötet vilket kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningsätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här. På samhällsbyggnad arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare och övriga intressenter. Vi värnar, underhåller och bevarar befintliga miljöer och lokaler i vår vackra trästad... Visa mer
Att jobba i Hjo kommun innebär att alltid sträva efter att skapa det goda mötet vilket kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningsätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

På samhällsbyggnad arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare och övriga intressenter. Vi värnar, underhåller och bevarar befintliga miljöer och lokaler i vår vackra trästadsmiljö. Den anrika stadsparken och miljöer kring Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Tillsammans arbetar vi aktivt med att skapa framtidens Hjo. Vi värnar om det vi har men utvecklar också nya bostadsmiljöer, skolor, fritidsanläggningar och vårdenheter utefter de behov och utmaningar som uppstår i vår kommun.

När du jobbar hos oss vill vi att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi utöver ett aktivt lönearbete en rad förmåner för att främja våra medarbetares hälsa och välmående. Bland annat får du flextid, möjlighet till friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, förmånscykel, semesterväxling och tjänstepension. Framförallt en stab av härliga och hjälpsamma kollegor.

ARBETSUPPGIFTER
Här får du ett meningsfullt arbete, där du bidrar till att säkra vattenförsörjningen och avloppsverksamheten för Hjo kommuns invånare. Du kommer att arbeta tillsammans med samhällsbyggnadschefen, driftstekniker och kollegor inom samhällsbyggnadsverksamheten med nutidens och framtidens utmaningar.

Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för VA-området men deltar även i det operativa arbetet med kvalitetssäkring av vattenförsörjning och avloppshantering. Det ingår ett övergripande ansvar för planeringsfrågor inom området. Du kommer också att vara föredragande på politiska sammanträden inom ditt område.
Du samarbetar med länsstyrelsen, andra myndigheter och kommuner.

Vi bedömer att arbetet som VA-chef initialt är ca 80% av en heltidstjänst. På övriga 20% av tjänsten kommer du att vara kommunens sakkunnige i vattenfrågor. Tjänsten innebär även beredskapstjänstgöring.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom vatten, juridik, miljö eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. Du har mycket god erfarenhet av såväl praktiskt arbete inom VA som kvalitetssäkring av vatten- och avloppsverksamheten. Vi vill att du har kompetens kring dricksvatten, vatten- och avloppsverk. Om du har ledarerfarenhet och har arbetat i offentlig verksamhet är detta meriterande.

Du har utredningsvana och är intresserad av hållbarhetsarbete. Vi värdesätter erfarenheteter i omvärldsbevakning och ställer krav på att du tänker strategiskt, ser helheter och tar hänsyn till sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser.

Uppdraget kräver en problemlösande analysförmåga och mycket god förmåga att väga samman komplex information och olika hänsynstaganden. Vidare krävs ett strukturerat arbetssätt, förmåga att driva processer samt planera och hålla tidsramar i kombination. Vi söker dig som är självgående i kombination med förmåga att samarbeta med andra. Du har vidare god förmåga att kommunicera tydligt, välformulerat och engagerat såväl muntligt som skriftligt. Goda IT-kunskaper och intresse för digitaliseringens möjligheter är en förutsättning.

Då tjänsten innebär resor krävs B-körkort.

ÖVRIGT
Intervjuer sker under vecka 33 Visa mindre

Enhetschef Lokalvård

Att jobba i Hjo kommun innebär att alltid sträva efter att skapa det goda mötet vilket kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningsätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här. På samhällsbyggnad arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare och övriga intressenter. Vi värnar, underhåller och bevarar befintliga miljöer och lokaler i vår vackra trästad... Visa mer
Att jobba i Hjo kommun innebär att alltid sträva efter att skapa det goda mötet vilket kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningsätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

På samhällsbyggnad arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare och övriga intressenter. Vi värnar, underhåller och bevarar befintliga miljöer och lokaler i vår vackra trästadsmiljö. Den anrika stadsparken och miljöer kring Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Tillsammans arbetar vi aktivt med att skapa framtidens Hjo - vi värnar om det vi har men utvecklar också nya bostadsmiljöer, skolor, fritidsanläggningar och vårdenheter utefter de behov och utmaningar som uppstår i vår kommun.

När du jobbar hos oss vill vi att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi utöver ett aktivt lönearbete en rad förmåner för att främja våra medarbetares hälsa och välmående. Bland annat får du flextid, möjlighet till friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, förmånscykel, semesterväxling och tjänstepension. En stab av härliga och hjälpsamma kollegor och flexibilitet i vart din arbetsdag är förlagd.

ARBETSUPPGIFTER
Vi kan erbjuda dig en ny spännande tjänst; Enhetschef Lokalvård. Vi behöver någon som vågar ta sig an och utmana befintliga processer, städfrekvenser och rutiner men med respekt och lyhördhet inför den breda och gedigna kompetens vårt team besitter.

Du blir ansvarig för att på ett affärsmässigt, kundorienterat, serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt leda, driva och utveckla vår lokalvårdsverksamhet. Vi ser att du entusiastiskt arbetar med att förbättra vår leverans både internt och gentemot kund. Du deltar aktivt i Samhällsbyggnads ledningsgrupp och samarbetar såväl med enheten som externa aktörer. Tillsammans med vår Städresurs leder och koordinerar ni operativt verksamhetens uppdrag och personal.

Som enhetschef har du helhetsansvar för enhetens: ekonomi, personal, arbetsmiljö, kund och leverans.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person som har tydliga förväntningar gentemot kund, uppdrag och personal. Du arbetar med att ge förutsättningar genom struktur, tillit, engagemang och ett närvarande ledarskap trots att ditt team är utspritt. För att lyckas som chef i Hjo kommun behöver du vilja att dina medarbetare utvecklas och lyckas på sin arbetsplats, det visar du genom att i vardagen erbjuda aktivt stöd och feedback.

• Vi ser att du har operativ erfarenhet av lokalvård.
• B-körkort är ett krav Visa mindre

Enhetschef Särskilt boende

Ansök    Aug 3    Hjo kommun    Äldreomsorgschef
Vill du vara med och skapa framtidens äldrevård? Är du en tydlig, engagerad ledare med medarbetaren och teamet i fokus? Då är du kanske den vi söker. En kär kollega har hittat nya utmaningar i sin hemstad och vi behöver nu en ersättande enhetschef till vård och omsorg. I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Vår verksamhet genomsyras av vår värdegrund; Det goda mötet som kännetecknas av ett öppet och välko... Visa mer
Vill du vara med och skapa framtidens äldrevård? Är du en tydlig, engagerad ledare med medarbetaren och teamet i fokus? Då är du kanske den vi söker. En kär kollega har hittat nya utmaningar i sin hemstad och vi behöver nu en ersättande enhetschef till vård och omsorg.

I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Vår verksamhet genomsyras av vår värdegrund; Det goda mötet som kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Vi arbetar i centralt belägna lokaler i vår vackra trästadsmiljö. Den anrika stadsparken och miljöer kring Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Som enhetschef på ett särskilt boende har du möjlighet att arbeta nära dina medarbetare med grönskande omgivningar. En kort promenad genom staden når du övriga boenden, kollegor och kommunhus. Här har du möjlighet att ta en friskvårdsrunda längs strandpromenaden, ett dopp vid närliggande bryggor på lunchen eller varför inte besöka någon trevlig restaurang. Du är ett stenkast från stadens skolor, gym och har handeln runt knuten. Du tar dig med enkelhet fram på cykel och den kan du som förmån leasa via jobbet.

När du jobbar hos oss vill vi att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag alternativt friskvårdstimme. Det finns även möjlighet till extra semesterdagar genom semesterväxling, 6% av din årslön avsätts till din tjänstepension samtidigt som du tar del av ett aktivt lönearbete. Viktigast av allt en stab av hjälpsamma och kompetenta kollegor.

Vi erbjuder chefstöd genom administrativt stöd. Tillgång till intern rehabiliteringskoordinator, central schemaläggning och bemanningsenhet. Som chef går du under beredskapsavtal vilket innebär att du ca var åttonde vecka har beredskap under obekväm arbetstid, men att du i gengäld alltid är ledig efter din normala arbetstid övriga veckor. Beredskapsersättning samt kompensatorisk ledighet ingår i avtalet.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef på särskilt boende vill vi att du är med och fortsätter hitta lösningar för att Hjo kommuns äldre ska kunna leva ett bra och meningsfullt liv i trygghet. Där dina ca 35 medarbetare upplever en lika meningsfull arbetsdag och ser fram emot att gå till jobbet.

Ditt primära jobb som ledare kommer vara att tillsammans med dina medarbetare skapa en gemensam bild av vart vi är på väg, hur vi ska ta oss dit och säkra att vi når den målbilden. Du får ett helhetsansvar för din enhet vilket innebär personal-, budget- och verksamhetsansvar där planering och uppföljning av enhetens kvalitet är en stor och viktig del.

Du kommer att ingå i Vård och Omsorgs ledningsgrupp, där vård- och omsorgschefen tillsammans med 8 enhetschefer, kvalitetssamordnaren och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, gemensamt leder Vård och Omsorgsverksamheten i Hjo kommun. En av de stora utmaningar vi möter tillsammans framåt handlar om kompetensförsörjning. Det är ett exempel på frågor vi har ett behov av att du är med och bidrar till ur ett helikopterperspektiv.

KVALIFIKATIONER
För att lyckas med detta uppdrag krävs det att du som ledare är:
• Modig och samtidigt analytisk i ditt uppdrag att leda och fördela arbete.
• Du är en tydlig samt en synlig förebild och föredöme som leder med ödmjukhet och
lyhördhet.
• Du engagerar och inspirerar genom att skapa en tydlighet i uppdrag, mål, förväntan
och struktur.
• Du erbjuder kontinuerligt stöd, feedback och återkoppling till både individ och grupp.
• Du har akademisk examen eller erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig
• God datorvana
• Körkort

Vi ser det som meriterande med tidigare dokumenterad ledarskapserfarenhet. Även tidigare erfarenhet av att ha arbetat med processkartläggning samt målstyrning.

Vi ser fram emot din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Restaurangchef Hotell Bellevue

Är vi rätt för dig?! Om du har hög arbetsmoral, servicenärvaro, erfarenhet, är initiativtagande, lyhörd inför gästernas behov, flexibel nog att rycka in där det behövs, gillar kombinationen av teamwork och självständigt arbete/ansvar. Anläggningen Bellevue är ett 4-stjärnigt hotell. Vi har 66 hotellrum varav 12 ligger i vår sekelskiftesvilla Viktoria. Matsalen rymmer ca 150 sittande gäster, terassen likaså samt Bistron ytterligare 40 gäster.... Visa mer
Är vi rätt för dig?!
Om du har hög arbetsmoral, servicenärvaro, erfarenhet, är initiativtagande, lyhörd inför gästernas behov, flexibel nog att rycka in där det behövs, gillar kombinationen av teamwork och självständigt arbete/ansvar.
Anläggningen
Bellevue är ett 4-stjärnigt hotell. Vi har 66 hotellrum varav 12 ligger i vår sekelskiftesvilla Viktoria.
Matsalen rymmer ca 150 sittande gäster, terassen likaså samt Bistron ytterligare 40 gäster. Visa mindre

Säljdriven platschef till Hjo Verktyg

Hjo-Verktyg AB konstruerar och tillverkar allt inom stans-, bock-, drag- och följdverktyg. Vi har även en stark position inom verktyg för kantpressning, både kundanpassade samt i form av vårt standardsortiment. I vår avancerade maskinpark tillverkar vi våra produkter och lösningar. Vi utför även service och reparationer på verktyg. Vi är 14 anställda och 2022 hade vi en omsättning på ca. 21 MSEK. Hjo-Verktyg har en stark ägargrupp som jobbar långsiktigt, o... Visa mer
Hjo-Verktyg AB konstruerar och tillverkar allt inom stans-, bock-, drag- och följdverktyg. Vi har även en stark position inom verktyg för kantpressning, både kundanpassade samt i form av vårt standardsortiment. I vår avancerade maskinpark tillverkar vi våra produkter och lösningar. Vi utför även service och reparationer på verktyg. Vi är 14 anställda och 2022 hade vi en omsättning på ca. 21 MSEK. Hjo-Verktyg har en stark ägargrupp som jobbar långsiktigt, och som även äger vårt systerföretag Östrand & Hansen i Bankeryd. Läs mer på (http://www.hjoverktyg.com).

Hjo Verktygs nuvarande platschef går i välförtjänt pension vilket öppnar upp för möjligheten att bli hans efterträdare. Du erbjuds en utmanande roll där du väntas ta bolaget till nya nivåer genom att fortsätta säkerställa att produkter levereras i rätt tid, till rätt kvalitet samtidigt som man når uppsatta mål och ökad lönsamhet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som platschef har du ett övergripande ansvar över företagets personal, processer och resultat. Du driver företagets försäljning där du bearbetar nya och befintliga kunder, hanterar order och offerter samt rådgiver kunder i idé och konceptframtagningar. Du arbetar nära övriga personal och ser till att de har rätt förutsättningar för att kunna uppnå uppsatta mål, kunna utvecklas och trivas på arbetet. Du rapporterar till VD och har daglig kontakt med affärsområdeschef för verktyg, Affärsområdet omfattar även delar av Östrand & Hansens verksamhet, så ett tight samarbete mellan bolagen eftersträvas.

Vem söker vi?
För att trivas i rollen och lyckas som platschef så har du med fördel relevant utbildning, erfarenhet från avancerad teknisk försäljning samt har gedigen kunskap kring verktyg för plåtbearbetning. Du är en person som trivs med många interna och externa kontaktytor och är bra på att bygga långsiktiga relationer genom förtroende, kompetens, engagemang och hög servicegrad. Du är en lyhörd och ansvarstagande ledare som jobbar bra och effektivt i både grupp och självständigt. Du är en van användare av både affärssystem och office-paket.

Vad erbjuds du hos Hjo Verktyg?

Hos Hjo Verktyg erbjuds du en stimulerande och utmanande tjänst hos ett företag i yttersta framkant inom sitt kompetensområde och får jobba med marknadens främsta verktyg, systemstöd och maskinpark. Du erbjuds bra utvecklingsmöjligheter, kompetensutveckling och villkor i en företagsgrupp där teamets och individernas mående och utveckling är viktigt. Du utgår från Hjo Verktygs anläggning i Hjo men har också möjlighet att jobba från gruppens anläggning i Bankeryd.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ljung Kompetensförsörjning AB. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan utsatt datum. Skulle du ha frågor eller funderingar kring tjänsten så är du välkommen att höra av dig till Marcus Ljung på 0705-187441 alternativt [email protected]

Ljung kompetensförsörjning är en personligare rekryteringskonsult i Jönköpingsregionen som vill göra det enkelt och säkert för ditt företag att inte bara hitta, utan också attrahera rätt kompetens att vilja jobba hos just ert företag. Vi är branschoberoende och hjälper dig rekrytera kompetens, vare sig det är för en instegstjänst, specialist- eller chefsbefattning inom produktion, teknik, logistik, inköp, ekonomi, försäljning, marknad och IT. Visa mindre

Teamledare innesälj till Ljusgårda

Ansök    Apr 25    Premier Service Sverige AB    Teamledare
Om företaget Ljusgårda har höga tillväxtambitioner i både Sverige och globalt. Bolaget kom igång 2018, fick ICA:s stora Entreprenörspris 2019 och rankas i dag som ett av världens hetaste FoodTech-bolag. Ljusgårda har välrenommerade och långsiktiga svenska och utländska investerare som tillsammans tagit sikte på att Ljusgårda ska bli världsledande i sin bransch. Ljusgårda finns i Tibro, i en lokal som tidigare var träindustri men som fått nytt liv och nu ä... Visa mer
Om företaget
Ljusgårda har höga tillväxtambitioner i både Sverige och globalt. Bolaget kom igång 2018, fick ICA:s stora Entreprenörspris 2019 och rankas i dag som ett av världens hetaste FoodTech-bolag. Ljusgårda har välrenommerade och långsiktiga svenska och utländska investerare som tillsammans tagit sikte på att Ljusgårda ska bli världsledande i sin bransch.

Ljusgårda finns i Tibro, i en lokal som tidigare var träindustri men som fått nytt liv och nu är en toppmodern inomhusodling. Idag förser de 1000-tals familjer med svensk, hållbart odlad sallad, varje vecka.

Ljusgårda odlar svensk sallad med gott samvete, året runt. De brukar säga att de gör detta enligt konceptet Ted Gärdestad – det som sol, vind och vatten gör utomhus gör de inomhus och skapar en kontrollerad miljö med optimala odlingsförhållanden för varje specifik planta, 365 dagar om året.

På Ljusgårda har du möjligheten att bli en del av ett härligt team som tillsammans jobbar för att 1 miljard människor ska äta deras mat 2040!

Vill du höra mer om Ljusgårda och se lite av deras verksamhet tryck på länken här: https://youtu.be/k9K1i0CNYT4

Dina arbetsuppgifter
Vi på Premier söker dig som drivs av att skapa grundstruktur i ett team samt coacha säljarna. Du önskas vara en senior förebild som skapar tydlighet samtidigt som du är motiverande. Om du tror att du skulle trivas i en roll med personalansvar för Ljusgårdas innesäljarteam samt vilja driva arbetet i enlighet med Ljusgårdas övergripande affärsstrategi i syfte att nå långsiktiga- och kortsiktiga mål, är det här helt rätt utmaning för dig.

Som teamledare för innesälj kommer du att:

• leda, coacha och stötta innesäljarteamet till ökad försäljning
• ta fram underlag för försäljningsestimat
• sätta mål samt utveckla, coacha och följa upp resultat
• ta fram och implementera struktur
• ha personalansvar

Din profil
Vi på Premier söker dig som har erfarenhet av:

• personalansvar
• försäljning via dagligvaruhandel och telefon
• att följa, analysera och sätta försäljningsmål
• bygga upp/sätta struktur för en säljavdelning
• arbete i Office 365, framförallt Excel samt Outlook
• arbete i CRM-program, meriterande Genero och Fortnox.

Vi ser det som meriterande om du har 3 år eftergymnasiala studier inom sälj eller liknande arbetslivserfarenhet. Krav är att du har körkort samt bil.

För att trivas med dina kommande arbetsuppgifter är det viktigt att du är strukturerad, kommunikativ och kreativ. Du är en ledare som drivs av att vara tydlig, energigivande, coachande, målstyrd samt motiverande. Du ska ha förmågan att styra efter mål och ha ett holistiskt synsätt men även förmågan att bryta ner strategier till lämplig taktik. Du bör känna dig bekväm med att ta beslut trots att du inte sitter på svaret.

Om oss
Välkommen att söka detta konsultuppdrag genom att skicka in CV och personligt brev via länken. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Sofia Öberg via e-post: [email protected].
Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.
Välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdagen.

Att arbeta som konsult på Premier
Som konsult hos Premier är du anställd hos oss och arbetar ute hos någon av våra kunder. För oss är det viktigt att erbjuda en trygg och hållbar anställning för alla våra anställda. Du har samma fördelar och trygghet som hos en traditionell arbetsgivare och du omfattas av kollektivavtalens villkor för till exempel lön, försäkringar, pension och semester. Som konsult hos oss får du en konsultchef som hjälper dig i ditt val av uppdrag och ger dig tips och råd hur du kan utvecklas i arbetslivet. Du får även möta olika företagskulturer och får erfarenhet från olika branscher, vilket gör att du utvecklar din kompetens och ditt nätverk och gör dig till en mer attraktiv medarbetare.

Om Premier AB

Premier är ett auktoriserat rekrytering- och bemanningsföretag som har varit verksamt sedan 1993. Premier har verksamhet i 8 städer och är idag cirka 450 anställda. Vi är en helhetsleverantör vad gäller personal, där vi matchar arbetsplatser i alla branscher med rätt kompetens. Vi erbjuder flexibla bemanning- och rekryteringslösningar, vilket gör våra kunder mer konkurrenskraftiga på deras respektive marknad.

Hos oss är det viktigt att vår personal har goda och sunda arbetsvillkor, vilket gynnar både kund och konsult. Vår målsättning är att alltid försöka överträffa våra kunders och medarbetares förväntningar samt erbjuda våra kunder och sökande bästa möjliga bemötande. Som vi på Premier brukar säga – vi jobbar med bra folk helt enkelt! Visa mindre

Biträdande rektor till förskolan

Ansök    Jan 24    Hjo kommun    Biträdande rektor
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet. Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa ... Visa mer
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.
Inom Barn och utbildning är likvärdighet och samsyn viktigt ur ett 0 till 20-årsperspektiv. Hos oss jobbar du i nära samarbete med skolchef, övriga rektorer, biträdande rektorer, elevhälsochef, chef för kulturskolan och skoladministratörer.

Verksamhetens mål är att barn och elever i Hjo kommun ska stimuleras till att inhämta och utveckla kunskaper och värden genom en förskola och skola präglad av trygghet och arbetsro. Under de kommande läsåren har vi fokus på ledning och stimulans, trygghet och arbetsro, betyg och bedömning samt värdegrundsarbete.
Verksamheten Barn och utbildning är en lärande organisation. Kollegialt lärande är en framgångsrik metod för att nå målen. I samtliga verksamheter finns lärgrupper där arbetet mot målen utvecklas. Varje läsår avslutas med en gemensam lärstämma där alla medarbetare inom barn och utbildning deltar.


ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande rektor ingår du i ledningsgruppen för Barn och utbildning och leder tillsammans med rektorer verksamhetsutvecklingen i Hjo kommunala förskolor och skolor. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara att biträda rektor i den dagliga pedagogiska ledningen och du är ställföreträdare vid rektors frånvaro. Arbetet syftar till att tillsammans med rektor och medarbetare utveckla det pedagogiska arbetet för att skapa lika möjligheter för alla att uppnå kunskapskraven.

Arbetet som biträdande rektor är mycket varierande och sker i en miljö där förutsättningar ständigt kan förändras. Konkret kan arbetet innefatta verksamhetsutveckling, personalplanering, schemaarbete och administrativt arbete för kommunens samtliga förskolor. Tjänsten kan även innebära visst ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi samt vid behov arbete i barngrupp.

Som person är du en lagspelare och en god relationsskapare. Du är engagerad och driven. Vidare har du goda kunskaper i systematiskt kvalitetsarbete och kan inspirera till arbetsglädje utifrån ett utvecklande och nära ledarskap. Du bidrar tillsammans med dina rektorskollegor till både din egen och andras professionsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd med god samarbetsförmåga samt med stor pedagogisk insikt. Du är engagerad och tydlig och tillför entusiasm, lust och glädje i arbetet. Du kan självständigt planera ditt arbete och du kan vara flexibel för förändringar och anpassa dig till nya omständigheter. Du har pedagogisk högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskola. Utbildning inom organisation och ledarskap är meriterande.

Tillsammans med rektor planerar, organiserar och prioriterar du aktiviteter på ett effektivt sätt. Du är flexibel och lösningsfokuserad samt lugn och stabil i stressade situationer. Du har en helhetssyn på lärande och omsorg, är insatt i förskolans uppdrag och styrdokument och du har förmåga att omsätta dessa i praktiken. Du är förtrogen med IT och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Säljdriven plastchef till Hjo Verktyg

Hjo-Verktyg AB konstruerar och tillverkar allt inom stans-, bock-, drag- och följdverktyg. Vi har även en stark position inom verktyg för kantpressning, både kundanpassade samt i form av vårt standardsortiment. I vår avancerade maskinpark tillverkar vi våra produkter och lösningar. Vi utför även service och reparationer på verktyg. Vi är 14 anställda och 2022 hade vi en omsättning på ca. 21 MSEK. Hjo-Verktyg har en stark ägargrupp som jobbar långsiktigt, o... Visa mer
Hjo-Verktyg AB konstruerar och tillverkar allt inom stans-, bock-, drag- och följdverktyg. Vi har även en stark position inom verktyg för kantpressning, både kundanpassade samt i form av vårt standardsortiment. I vår avancerade maskinpark tillverkar vi våra produkter och lösningar. Vi utför även service och reparationer på verktyg. Vi är 14 anställda och 2022 hade vi en omsättning på ca. 21 MSEK. Hjo-Verktyg har en stark ägargrupp som jobbar långsiktigt, och som även äger vårt systerföretag Östrand & Hansen i Bankeryd. Läs mer på (http://www.hjoverktyg.com).

Hjo Verktygs nuvarande platschef går i välförtjänt pension vilket öppnar upp för möjligheten att bli hans efterträdare. Du erbjuds en utmanande roll där du väntas ta bolaget till nya nivåer genom att fortsätta säkerställa att produkter levereras i rätt tid, till rätt kvalitet samtidigt som man når uppsatta mål och ökad lönsamhet.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som platschef har du ett övergripande ansvar över företagets personal, processer och resultat. Du driver företagets försäljning där du bearbetar nya och befintliga kunder, hanterar order och offerter samt rådgiver kunder i idé och konceptframtagningar. Du arbetar nära övriga personal och ser till att de har rätt förutsättningar för att kunna uppnå uppsatta mål, kunna utvecklas och trivas på arbetet. Du rapporterar till VD och har daglig kontakt med affärsområdeschef för verktyg, Affärsområdet omfattar även delar av Östrand & Hansens verksamhet, så ett tight samarbete mellan bolagen eftersträvas.

Vem söker vi?
För att trivas i rollen och lyckas som platschef så har du med fördel relevant utbildning, erfarenhet från avancerad teknisk försäljning samt har gedigen kunskap kring verktyg för plåtbearbetning. Du är en person som trivs med många interna och externa kontaktytor och är bra på att bygga långsiktiga relationer genom förtroende, kompetens, engagemang och hög servicegrad. Du är en lyhörd och ansvarstagande ledare som jobbar bra och effektivt i både grupp och självständigt. Du är en van användare av både affärssystem och office-paket.

Vad erbjuds du hos Hjo Verktyg?

Hos Hjo Verktyg erbjuds du en stimulerande och utmanande tjänst hos ett företag i yttersta framkant inom sitt kompetensområde och får jobba med marknadens främsta verktyg, systemstöd och maskinpark. Du erbjuds bra utvecklingsmöjligheter, kompetensutveckling och villkor i en företagsgrupp där teamets och individernas mående och utveckling är viktigt. Du utgår från Hjo Verktygs anläggning i Hjo men har också möjlighet att jobba från gruppens anläggning i Bankeryd.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ljung Kompetensförsörjning AB. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan utsatt datum. Skulle du ha frågor eller funderingar kring tjänsten så är du välkommen att höra av dig till Marcus Ljung på 0705-187441 alternativt [email protected]

Ljung kompetensförsörjning är en personligare rekryteringskonsult i Jönköpingsregionen som vill göra det enkelt och säkert för ditt företag att inte bara hitta, utan också attrahera rätt kompetens att vilja jobba hos just ert företag. Vi är branschoberoende och hjälper dig rekrytera kompetens, vare sig det är för en instegstjänst, specialist- eller chefsbefattning inom produktion, teknik, logistik, inköp, ekonomi, försäljning, marknad och IT. Visa mindre

Rektor till förskolan

Ansök    Feb 15    Hjo kommun    Biträdande rektor
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet. Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa ... Visa mer
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Inom Barn och utbildning är likvärdighet och samsyn viktigt ur ett 0 till 20-årsperspektiv. Hos oss jobbar du i nära samarbete med skolchef, övriga rektorer, biträdande rektorer, elevhälsochef, chef för kulturskolan och skoladministratörer.
Verksamhetens mål är att barn och elever i Hjo kommun ska stimuleras till att inhämta och utveckla kunskaper och värden genom en förskola och skola präglad av trygghet och arbetsro. Under de kommande läsåren har vi fokus på ledning och stimulans, trygghet och studiero, betyg och bedömning samt värdegrundsarbete.

Verksamheten Barn och utbildning är en lärande organisation. Kollegialt lärande är en framgångsrik metod för att nå målen. I alla verksamheter finns lärgrupper där arbetet mot målen utvecklas. Varje läsår avslutas med en gemensam lärstämma där all personal inom barn och utbildning deltar.


ARBETSUPPGIFTER
Som rektor ingår du i ledningsgruppen för Barn och utbildning och leder tillsammans med rektorer verksamhetsutvecklingen i Hjo kommunala förskolor och skolor. Arbetet syftar till att tillsammans med rektorskollega och medarbetare i förskolan utveckla det pedagogiska arbetet för att skapa lika möjligheter för alla barn att uppnå kunskapskraven.

Arbetet som rektor är mycket varierande och sker i en miljö där förutsättningar ständigt kan förändras. Konkret innefattar arbetet verksamhetsutveckling, personalplanering, schemaarbete och administrativt arbete för kommunens samtliga förskolor. Tjänsten innebär även ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet.

Som person är du en lagspelare och en god relationsskapare. Du är engagerad och driven. Vidare har du goda kunskaper i systematiskt kvalitetsarbete och kan inspirera till arbetsglädje utifrån ett utvecklande och nära ledarskap. Du bidrar tillsammans med dina rektorskollegor till både din egen och andras professionsutveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är lyhörd med god samarbetsförmåga samt med stor pedagogisk insikt. Du är engagerad och tydlig och tillför entusiasm, lust och glädje i arbetet. Du kan självständigt planera ditt arbete men kan även vara flexibel för förändringar och anpassa dig till nya omständigheter. Du har pedagogisk högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom förskola. Utbildning inom organisation och ledarskap och genomgången rektorsutbildning är meriterande.

Tillsammans med rektorskollega i förskolan planerar, organiserar och prioriterar du aktiviteter på ett effektivt sätt. Du är flexibel och lösningsfokuserad samt lugn och stabil i stressade situationer. Du har en helhetssyn på lärande och omsorg för barn och elever, är insatt i förskolans uppdrag och styrdokument och du har förmåga att omsätta dessa i praktiken. Du är förtrogen med IT och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Är du vår nya samhällsbyggnadschef?

Ansök    Nov 29    Hjo kommun    Teknisk chef, kommun
Vill du leda samhällsbyggnadsfrågorna i Hjo kommun? Nu söker vi ny samhällsbyggnadschef! I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av... Visa mer
Vill du leda samhällsbyggnadsfrågorna i Hjo kommun? Nu söker vi ny samhällsbyggnadschef!

I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 200 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du kommunens samhällsbygge med medborgarna och samhället i fokus. Ert gemensamma mål är hållbar utveckling och en god livsmiljö för alla som bor, verkar och besöker Hjo. Arbetet är komplext och innehåller både strategiska samhällsfrågor och frågor av operativ karaktär. Tjänsten kommer att ge dig både möjligheter och utmaningar då ämnesbredden är stor och du kommer att genomföra både analyser, avstämningar, kvalitetssäkring och uppföljning av politiska beslut.

Som samhällsbyggnadschef leder och utvecklar du verksamheten inom ramen för fastställd budget och ser till att resurserna används på bästa sätt för att skapa god kvalitet. Genom omvärldsbevakning och närvarande ledarskap driver du verksamheten framåt och bidrar med strategisk utveckling för kommunen som helhet. Du arbetar utåtriktat och samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt. Du har även ett nära samarbete med våra politiker, näringsliv och kommuninvånare. Som samhällsbyggnadschef har du ett tydligt medborgarfokus och en god förståelse för det politiken vill prestera.

Som samhällsbyggnadschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och rapporterar direkt till kommundirektören. Du har personal-, verksamhets- och budgetansvar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en bred kompetens inom samhällsutveckling. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning och är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Har du erfarenhet från politiskt styrd organisation och/eller dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete ser vi det som meriterande.

Din förståelse och kunskap om hur man bygger en organisationskultur som ger Vi-känsla är viktig för oss. Du är intresserad av människors sociala samspel och har förmåga att se hur individuella mål och motivation är kopplade till verksamhetsmålen.

För att lyckas är det viktigt att du har ett kommunikativt ledarskap. Du är mål- och resultatinriktad samt har god initiativförmåga. Det är naturligt för dig att tänka koncernnytta i din yrkesroll och organisation. Du har aktuell och relevant akademisk utbildning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad kan Hjo kommun erbjuda dig?
Vår organisation präglas av närhet, dialog och gott samarbete mellan tjänstepersoner och politiker. Det finns en stor potential och en stark vilja till utveckling i Hjo, inom såväl organisationen som bland de som bor och verkar här. Du har stora möjligheter att göra skillnad med ditt arbete. Vi eftersträvar och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har kommit långt i vårt värdegrundsarbete och är en arbetsplats som präglas av det goda mötet och ett prestigelöst förhållningssätt.
Detta blir du en del av.

Befattningen omfattas av kravet på säkerhetsprövning och en godkänd prövning är ett villkor för anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 12 januari och 13 januari. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju kommer att ges löpande under ansökningsperioden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Platschef sökes till Hjo

Vi söker dig som vill jobba lokalt på vår stationeringsort i Hjo, leda arbetsgruppen och vara navet ut i organisation. Att arbeta som platschef innebär att tillsammans med trafikledare; leda, planera och personalplanera de dagliga transporterna som utgår från Hjo. Transporterna består till största delen består av inrikes, tempererade fjärrtransporter av livsmedel. Arbetet innebär bland annat introduktion av nya chaufförer, uppföljning, schemaläggning, ko... Visa mer
Vi söker dig som vill jobba lokalt på vår stationeringsort i Hjo, leda arbetsgruppen och vara navet ut i organisation.
Att arbeta som platschef innebär att tillsammans med trafikledare; leda, planera och personalplanera de dagliga transporterna som utgår från Hjo.
Transporterna består till största delen består av inrikes, tempererade fjärrtransporter av livsmedel.
Arbetet innebär bland annat introduktion av nya chaufförer, uppföljning, schemaläggning, kontroll av arbetstider och uppföljning av avvikelser. Vikten av att ha en bra dialog med kollegor och chaufförer, samt följa lagar och regler är en självklarhet hos oss.
Fordonen, våra lokalt knutna lastbilar ansvarar även platschefen för ihop med fordonsavdelningen då man tillsammans jobbar med både lokala lösningar, schemaläggning av reparationer och akuta ärenden.
Om dig
Vi söker dig som är ansvarstagande och har erfarenhet av arbete i branschen då du behöver ha god förståelse för kundens verksamhet och chaufförens arbetssituation. Du är flexibel, stresstålig och har en helhetssyn, därför har du också vana av att hålla god servicenivå i ett högt arbetstempo. Du ha ledaregenskaper, problemlösningsförmåga, social kompetens och lätt för att samarbeta med andra. Du har blick för vad som måste göras och fullföljer dina arbetsuppgifter och uppsatta mål. För en perfekt match ser vi att du delar våra värderingar: Engagemang, Trovärdighet, Tillsammans.
Kompetenskrav
• Erfarenhet från Åkerinäringen
• Erfarenhet av trafikledning
• Gymnasiekompetens
• Svenska och engelska i tal och skrift.
• God datorvana, Officepaketet, erfarenhet av TransPA och T5 är meriterande.
• CE körkort och erfarenhet från inrikes fjärrtransporter och hantering av livsmedel är meriterande.
Om oss
Tommy Nordberg Åkeri AB ingår i Tempcon koncernen och vi utför olika typer av logistikuppdrag, vår kärnverksamhet är tempererade livsmedelstransporter. Vi kombinerar det lilla åkeriets flexibilitet och personliga engagemang med det stora åkeriets utbud och konkurrenskraft. Med en kompetent och engagerad personal och med en modern fordonsflotta skall vi vara det självklara valet när fraktköpare väljer transportör.
Varaktighet
Tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader.
Lön
Enligt överenskommelse
Ansökan
Vi hanterar ansökningar löpande och tar därmed gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Frågor gällande tjänsten besvaras av Affärsområdeschef Linda Backlund [email protected] 0709-258902 Sök tjänsten via länken på vår hemsida https://www.tnordbergh.se/lediga-jobb/ eller via mail [email protected]. Visa mindre

Apotekschef till Kronans Apotek i Hjo

Ansök    Jun 12    Kronans Apotek AB    Apotekschef
Vi på Kronans Apotek älskar hälsa och strävar hela tiden efter att utvecklas och se till kundens behov. Är du sugen på utveckling och vill ta nästa steg i din karriär? Vill du leda samt bli en del av ett fantastiskt team, se hit! Din roll som apotekschef på Kronans Apotek Hjo Nu söker vi en ny driven och engagerad Apotekschef till vårt fina apotek i Hjo, en trästad som blommar på sommaren. Som Apotekschef kommer du att leda och arbeta tillsammans med ett... Visa mer
Vi på Kronans Apotek älskar hälsa och strävar hela tiden efter att utvecklas och se till kundens behov. Är du sugen på utveckling och vill ta nästa steg i din karriär? Vill du leda samt bli en del av ett fantastiskt team, se hit!

Din roll som apotekschef på Kronans Apotek Hjo

Nu söker vi en ny driven och engagerad Apotekschef till vårt fina apotek i Hjo, en trästad som blommar på sommaren. Som Apotekschef kommer du att leda och arbeta tillsammans med ett härligt team bestående av 3 farmaceuter samt 1 apotekstekniker. Du behöver vara en duktig ledare med ett högt driv, engagemang och resultatfokus. Arbetet är både strategiskt men framförallt operativt. Vi söker dig som vill skapa arbetsglädje bland medarbetarna och verka för 100 % nöjda kunder.

Apotekets öppettider: vardag 9-18, lördag 10-13

Exempel på arbetsuppgifter

- Ekonomiskt ansvar för budget och resultatuppföljning.
- Initiera och utveckla lokala samarbeten och relationer på orten.
- Arbeta för att positionera apoteket starkt på marknaden.
- Totalt personal- arbetsmiljö- och kvalitetsansvar för apoteket.
- Ansvara för att apoteket har en optimal bemanning genom schemaläggning.
- Attrahera, Rekrytera, behålla och vidareutveckla din personal på apoteket.
- Leda och utveckla arbetet och medarbetarna på apoteket mot uppsatta mål.
- Skapa delaktighet inom apoteket och verka för en god gruppdynamik.
- Fördela relevant information inom apoteket och dess medarbetare.
- Arbeta för att stötta vår platta organisation med ett operativt och nära ledarskap.
- Ansvara för att du och dina medarbetare lever och delar våra värderingar.

Vem är du?
Vi söker dig som är legitimerad receptarie eller apotekare. För att trivas i rollen har du lätt för att inspirera andra och skapa engagemang. Då du kommer arbeta efter högt uppsatta mål ser vi att du är strukturerad, positiv, handlingskraftig och lösningsfokuserad som person. Eftersom vi strävar efter 100 % kundnöjdhet är du kundorienterad och affärsnära med driv för resultat. Beroende på din erfarenhet som ledare samt intresse finns det möjlighet att även vara apotekschef för Kronans Apotek i Karlsborg då dessa två apotek tidigare varit klustrade.

Välkommen till vårt gäng
Vi erbjuder dig en öppen arbetsplats med mycket glädje, där du får ta egna initiativ och eget ansvar. Vi tror på motiverade team för att kunna lyckas och därför satsar vi på ett anpassat och digitalt utbud av utbildningar som passar för just dig och din utveckling. För rätt person finns det många spännande möjligheter, inte bara inom Kronans Apotek utan inom hela Oriola gruppen.

Sista ansökningsdag: 2022-07-17
Anställningsform: heltid 40 h/v
Tillträde: 220901 eller enligt överenskommelse

Vill du vara med?
Tycker du att detta låter lika spännande som vi tycker att det är. Skicka då in ett motiveringsbrev och ditt CV via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka din ansökan redan idag!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta regionchef Mersiha Hoso 070–1983609 eller [email protected]

Fackliga representanter är Aisha Karimi, [email protected] samt Gunilla Andersson, [email protected] (Region 1&2&5), Verdi Sawma, [email protected] (Region 3&Sk;), Margaretha Olsson, [email protected] (Region 4), Inga-Lill Nilsson, inga-l[email protected] (Region 6), Kristina Hallberg (KP)

Säljsamtal undanbedes!

Kronans Apotek är den moderna och kundnära apotekskedjan som förenar utveckling med omtanke. Vi är en partner för hälsa genom hela livet och en del av ett friskare imorgon. Våra 2600 medarbetare är grundstenen i vår verksamhet och det är deras drivkraft och potential som får oss att lyckas!

Som en del av Oriola-koncernen är vi den enda apotekskedjan i Sverige som medverkar i alla led av läkemedelsförsörjningen. Hos oss får du tillgång till en mångfald av expertis samt utvecklande och inspirerande möjligheter inom hela koncernen. Just nu befinner vi oss på en spännande resa med en kraftigt växande E-handel och vi utökar frekvent vårt utbud av tjänster för hälsa och välmående.

Vi lovar att göra vårt bästa för att stötta din utveckling och skapa förutsättningar för att du ska ha en lång och rolig karriär hos oss – och förväntar oss att du gör detsamma med vår. Drivna av vårt syfte, hälsa för livet, tar vi ett stort samhällsansvar och bryr oss om våra kunder på riktigt och överträffar deras förväntningar varje dag!

Vill du också arbeta tillsammans för hälsa? Visa mindre

Enhetschef till Hälso- och sjukvårdsenheten

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för d... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Under våren kommer Vård och omsorg att omorganisera i chefsledet genom att tillsätta en Resurs- och utvecklingschef. Detta för att bättre kunna möta framtidens utmaningar och behov av utveckling, och det är vår nuvarande enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten som kommer axla denna nya roll.
Vi behöver därför komplettera vår ledningsgrupp och söker nu efter en ny engagerad och driven enhetschef till vår Hälso- och sjukvårdsenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för kommunens hälso- och sjukvårdsenhet kommer du att ansvara för en arbetsgrupp om ca 30 medarbetare. Tjänsten innebär personal, budget och verksamhetsansvar där planering och uppföljning av enhetens kvalitet ingår.
Enheten består av kommunens legitimerade personal, dvs en arbetsgrupp med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Det är en grupp med hög kompetens, som visar ett stort engagemang för sitt arbete och som värderar att vara delaktiga i den utveckling som pågår.

Du ingår i Vård- och Omsorgs ledningsgrupp, där vård- och omsorgschefen tillsammans med tio enhetschefer, kvalitetssamordnaren och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, gemensamt leder Vård och Omsorgsverksamheten i Hjo kommun.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet från ledarskap och att du är trygg i förändringsarbete. Det är av stor vikt att du har förmåga att arbeta självständigt men samtidigt skapa ett gott samarbete med medarbetare och övriga enhetschefer för att kunna stödja och leda utvecklingen inom området. Tillsammans skapar vi en omsorg samt hälso- och sjukvård som ger alla möjligheten att leva ett bra liv.

Som ett led i att måna om enhetschefernas arbetsmiljö och övrig personals behov av arbetsledning under kvällar/helger och nätter så arbetar Vård och omsorg utifrån ett beredskapsavtal för chefer. Detta innebär att du var tionde vecka har beredskap under obekväm arbetstid, men att du i gengäld alltid är ledig efter din normala arbetstid övriga veckor. Beredskapsersättning samt kompensatorisk ledighet ingår i avtalet.
Som stöd till cheferna finns även administrativa chefsresurser.

KVALIFIKATIONER
- Högskoleexamen eller universitetsexamen
- Erfarenhet och/eller utbildning inom arbetsledning är meriterande
- Erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet är meriterande
- Vi söker dig som är duktig på att organisera och prioritera med förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du ska ha ett stort engagemang för det dagliga ledarskapet med prestigelöshet i arbetet. Du är lyhörd och har förmåga att skapa teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Utifrån Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet förutsätter vi att du lägger stor vikt vid att skapa goda relationer och gott samarbete.
- IT-vana och körkort krävs

Övrigt
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.
.ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Visa mindre

Funktionsnedsättningsenheten söker enhetschefer

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för ... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två nya kollegor till vår funktionsnedsättningsenhet.
Inom enheten ryms olika verksamheter såsom gruppbostäder, daglig verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatrisk dagverksamhet, boendestöd mm. Innehållet i tjänsterna och fördelningen av verksamhetsansvaret kommer skapas utifrån intresse och kompetens hos våra nya kollegor. Med andra ord är detta en chans att få vara med och forma en tjänst som passar just dig!
Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera, utveckla och följa upp enheten och du har även personal- och budgetansvar.

Inom funktionsnedsättningsområdet pågår ett utvecklingsarbete och tjänsterna innebär att man tillsammans inom enheten aktivt arbetar i syfte att forma verksamheterna utifrån dagens och framtidens behov och utmaningar.

Du ingår i Vård och Omsorgs ledningsgrupp, där de elva enhetscheferna under Vård- och omsorgschefens ledning, tillsammans med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, arbetar med att föra verksamheterna framåt mot uppsatta mål och inom lagstiftningens ram.
Som ett led i att måna om enhetschefernas arbetsmiljö och övrig personals behov av arbetsledning under kvällar/helger och nätter så arbetar Vård och omsorg utifrån ett beredskapsavtal för chefer. Detta innebär att du var elfte vecka har beredskap under obekväm arbetstid, men att du i gengäld alltid är ledig efter din normala arbetstid övriga veckor. Beredskapsersättning samt kompensatorisk ledighet ingår i avtalet.
Som stöd till cheferna finns även administrativa chefsresurser.

Vi söker dig med förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du är tydlig, lyhörd och har lätt för att skapa teamkänsla och ett gott arbetsklimat, både bland medarbetare och kollegor.
Vårt arbete präglas av Hjo kommuns vision Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och värdegrunden Det goda mötet. Som chef i Hjo kommun förväntas du även utföra ditt ledarskap i enlighet med kommunens ledarmodell.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.


KVALIFIKATIONER
- Högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
- Erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av utvecklingsarbete
- Erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet är meriterande
- Datorvana krävs
- B- körkortÖVRIGT
Vi kommer att intervjua löpande under rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Endast ansökningar via Visma/ Recruit räknas som fullgod ansökan, ansökningar via brev och mail kommer inte att behandlas. Visa mindre

Rektor till förskolan

Ansök    Jan 3    Hjo kommun    Förskolechef
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 000 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet. Hjo kommuns värdegrund, det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu rektor till f... Visa mer
I Hjo kommun arbetar vi för att skapa en värdefull vardag för våra cirka 9 000 invånare. Trästadsmiljön och den anrika stadsparken längs Vätterns strand gör Hjo kommun till en attraktiv plats året runt. Sommartid myllrar staden av besökare som njuter av glass, den charmiga stadskärnan och närheten till vattnet.

Hjo kommuns värdegrund, det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu rektor till förskolan som tillsammans med våra övriga rektorer ska leda och utveckla arbetet vid våra sex kommunala förskolor.

Våra förskolor har en hög andel legitimerade förskolelärare och en hög lärartäthet då våra barngrupper är relativt små. Antalet barn ligger i genomsnitt på 18 barn per avdelning. Fördelningen mellan förskollärare och barnskötare är likvärdig inom kommunens avdelningar. Det pågår ett arbete med att ta fram metoder för att mäta kvaliteten i förskolan. En specialpedagog är kopplad till förskolan för att verksamheten ska kunna arbeta med tidiga insatser.
Förskolorna bedriver ett litteratur- och språkarbete som kallas SOLA, vilket är mycket framgångsrikt och uppmärksammat

Du jobbar i nära samarbete med barnomsorgshandläggare, administration och andra värdefulla stödfunktioner. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar alltifrån förskola till vuxenutbildningen, kulturskola och elevhälsa.

För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20- perspektiv i verksamheten.

Tilltalar det dig att arbeta utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund? Är du dessutom intresserad av våra fokusområden som för närvarande bland annat är värdegrundsarbete för att stärka trygghet.
Då är det dig vi vill erbjuda tjänsten!

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo.KVALIFIKATIONER
Vi förväntar oss att du har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt och god erfarenhet från arbete inom förskolan. Du har kunskap om förskolans läroplan, lagar och avtal kring verksamhets- och personalfrågor och kan arbeta strukturerat, strategiskt och långsiktigt för att driva verksamheten framåt.

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper och det är meriterande med erfarenhet från någon typ av ledaruppdrag inom förskolan.

Vi ser att du är tydlig i ditt ledarskap och brinner för att utveckla dina enheter.

Förutsättningar för att lyckas i tjänsten är att du har en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad, kan skapa engagemang hos medarbetarna och ser vikten av att utveckla arbetssätt och arbetsformer som möjliggör barnens bästa. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt.

Erfarenhet som rektor eller biträdande rektor med rektorsutbildning är meriterande.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi planerar att genomföra våra intervjuer under vecka 5.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

OPERATIV INKÖPSCHEF TILL ANVA HJO AB

Ansök    Nov 30    Ny Position i Sverige AB    Inköpschef
Drivs du av att skapa långsiktigt värde genom effektiva inköpsprocesser? Vi söker en engagerad Operativ Inköpschef som vill växa med oss! Rollen som Operativ Inköpschef innebär att driva inköpsfunktionen framåt och anpassa den efter dagens och framtidens behov. Du är kommersiellt ansvarig för inköp av såväl direkt som indirekt material och arbetar för att utveckla och optimera inköps-, kategori- och upphandlingsprocesser i bolaget. Du sätter riktlinjer gäl... Visa mer
Drivs du av att skapa långsiktigt värde genom effektiva inköpsprocesser? Vi söker en engagerad Operativ Inköpschef som vill växa med oss!
Rollen som Operativ Inköpschef innebär att driva inköpsfunktionen framåt och anpassa den efter dagens och framtidens behov. Du är kommersiellt ansvarig för inköp av såväl direkt som indirekt material och arbetar för att utveckla och optimera inköps-, kategori- och upphandlingsprocesser i bolaget. Du sätter riktlinjer gällande underhåll och utveckling av vår leverantörsbas samt ansvarar för förhandlingar och avtalstecknande. Din roll innebär ett nära samarbete med flera funktioner i bolaget där din erfarenhet från att arbeta tvärfunktionellt kommer väl till pass. Tjänsten innebär personalansvar för en person, du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placering för tjänsten är i Hjo.
Vi vill jobba med dig som är affärsmässig ut i fingerspetsarna och om du dessutom har en relevant högskoleexamen blir vi extra glada. Du har erfarenhet av en liknande roll där du ägnat dig åt både operativt och strategiskt inköpsarbete och vi ser gärna att du kommer från ett mindre eller medelstort industriföretag. Du talar och skriver obehindrat på både engelska och svenska och är van vid internationella kontakter.
Hos oss på AnVa trivs du som är positiv, utåtriktad och som är duktig på att bygga relationer. Som person är du nyfiken och driven och genom ditt ledarskap har du förmågan att engagera och skapa delaktighet. Med ett helikopterperspektiv arbetar du strategiskt, strukturerat och handlingskraftigt. Vi erbjuder dig en tjänst där du får möjligheten att vara med och påverka. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt på 070-3021441 eller Helen Einarson Lundin på 070–3026135. Du söker tjänsten via www.jobb.nyposition.se. Välkommen med din ansökan senast 19 december.


AnVa Hjo AB är en sammanslagning av bolagen AnVa RM Komponenter, AnVa Arion Sweden och AnVa Bergboms och ingår i AnVa-koncernen. Vi är Hjos näst största privata arbetsgivare med ca 100 medarbetare och en omsättning runt ca 200MSEK. Tillsammans erbjuder vi våra kunder rörbockning, pressning, manuell- och robotsvetsning, legotillverkning, laserskärning, kantpressning, kvalificerat montage samt pulverlackering, allt inom rör och plåt. Vi vänder oss till kunder inom inredning/möbler, verkstad och byggnads. Läs mer om oss på anva.se Visa mindre

Studierektor / biträdande rektor vid Hjo folkhögskola

Beskrivning Hjo folkhögskola är en pedagogisk bildnings- och kulturarena lokaliserad i den vackra sommarstaden Hjo. Skolan är en spännande mötesplats som integrerar flera olika linjer och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Utöver verksamheten i Hjo bedriver skolan även viss undervisning lokaliserad i Skövde vid Kyrkans hus samt på distans.  Hjo folkhögskola är en stiftelse med Skara stift, Svenska kyrkan, som huvudman och verksamhet... Visa mer
Beskrivning
Hjo folkhögskola är en pedagogisk bildnings- och kulturarena lokaliserad i den vackra sommarstaden Hjo.

Skolan är en spännande mötesplats som integrerar flera olika linjer och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Utöver verksamheten i Hjo bedriver skolan även viss undervisning lokaliserad i Skövde vid Kyrkans hus samt på distans. 

Hjo folkhögskola är en stiftelse med Skara stift, Svenska kyrkan, som huvudman och verksamheten präglas av ett stort samhällsengagemang och verkar för demokrati, solidaritet, jämlikhet och rättvisa. Skolan bedriver också ett utåtriktat arbete och samverkar med många lokala och regionala aktörer.

Vi söker nu en studierektor/biträdande rektor som är driven och engagerad och som vill vara med och utveckla verksamheten. Eftersom vi är en skola som lägger stor vikt vid integration, mångfald och kultur så söker vi dig med stort samhällsintresse.

Samtliga medarbetare vid Hjo folkhögskola erbjuds goda möjligheter till både friskvård och kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Rektor leder i samråd med biträdande rektor och övriga i ledningsgruppen arbetet på skolan. I biträdande rektors arbetsuppgifter ingår både strategiskt och verksamhetsnära arbete. Huvuddelen av din tid ägnas åt den pedagogiska verksamheten där du ansvarar för samordning och utveckling och är ett aktivt stöd till pedagogerna. Du kommer också att vara delaktig i kvalitets- och utvecklingsarbete, kompetensutveckling, administration, ekonomi- och budgetarbetet. Utöver det har du även en del deltagarnära arbete och är ledningsgruppens förlängda arm ut mot deltagare och pedagoger. Som biträdande rektor kan du komma att dela personalansvar med rektor.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du är en ledare med god initiativförmåga som är trygg, empatisk, tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap. Du är van att arbeta mot uppsatta mål och deadlines och har god förmåga och erfarenhet av att leda projekt från start till mål. Du är lyhörd och motiverande i ditt ledarskap och du trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. På Hjo folkhögskola har vi stor frihet att själva utforma verksamheten utifrån samhällsbehovet. Det gör också att verksamheten är i ständig förändring och du kommer att ha en nyckelroll när det kommer till att  leda och driva utvecklingen framåt på skolan tillsammans med övrig ledning och personal. 

Din bakgrund 

Du har en akademisk examen och erfarenhet av att arbeta med ledning och lärande, gärna i en arbetsledande roll. Har du rektorsutbildning är det meriterande liksom erfarenhet av folkhögskola och förståelse för folkbildningens idé och värdegrund. På Hjo folkhögskola arbetar vi i olika arbetslag där biträdande rektor är en nyckelperson som framåtsyftande leder och samordnar den pedagogiska verksamheten, både vad gäller exempelvis tjänsteplanering, kursutveckling, fortbildning och andra pedagogiska och HR-relaterade frågor. 

Vi värdesätter att du:

- motiveras av utveckling och vill vara med på vår resa för att stärka folkbildningen, folkhögskolan som särskild utbildningsform och Hjo folkhögskola in i framtiden.
- skapar engagemang, delaktighet och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och kultur påverkar hur vi fungerar tillsammans.
- trivs i det deltagarnära arbetet. 
- är van vid att arbeta i en verksamhet där det är högt i tak och där du får möjlighet att driva projekt och förändringsarbete tillsammans med andra. 
- är duktig på att strukturera ditt arbete och har god förmåga att prioritera samt att växla mellan högt och lågt. 

Villkor
Tjänsten är en heltidsanställning  med tillträde i februari 2022 eller enligt överenskommelse. 

I din ansökan vill vi att du bifogar CV och personligt brev. Vi vill att du beskriver dig själv som person och som ledare, samt berättar om dina erfarenheter av verksamhetsutveckling. Beskriv din egen relation till skolans värdegrund och dela gärna med dig av dina tankar kring folkbildning och folkhögskolans roll i samhället. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, det pedagogiska ledarskapet och dina ledaregenskaper.

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer så ansök gärna redan idag, sista dag för ansökan är 17 december 2021. Visa mindre

Enhetschef till särskilt boende inom Vård och Omsorg

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för d... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.


ARBETSUPPGIFTER
Inom vård och omsorg arbetar vi för att stödja individen till ett meningsfullt liv där välbefinnande och trygghet är grunden. Hjo kommuns värdegrund handlar om det goda mötet och detta är grunden i allt vårt arbete med de Hjobor som behöver stöd, vård och omsorg

Som enhetschef kommer du att ansvara för ett särskilt boende med 38 platser. Du har personalansvar för ca 35 medarbetare, en arbetsgrupp som visar ett stort engagemang för sitt arbete och som värderar att vara delaktiga i den utveckling som pågår. Du kommer också att ha ekonomiansvar samt ansvar för att planera och följa upp verksamhetens kvalitet.
Vård och Omsorg befinner sig just nu mitt i arbetet kring heltidsprojektet och kommunens särskilda boenden är först ut i den förändringsresan

Du ingår i Vård och Omsorgs ledningsgrupp, där vård- och omsorgschefen tillsammans med 10 enhetschefer, kvalitetssamordnaren och den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, gemensamt leder Vård och Omsorgsverksamheten i Hjo kommun.
Som ett led i att måna om enhetschefernas arbetsmiljö och övrig personals behov av arbetsledning under kvällar/helger och nätter så arbetar Vård och omsorg utifrån ett beredskapsavtal för chefer. Detta innebär att du var tionde vecka har beredskap under obekväm arbetstid, men att du i gengäld alltid är ledig efter din normala arbetstid övriga veckor. Beredskapsersättning samt kompensatorisk ledighet ingår i avtalet.
Som stöd till cheferna finns även administrativa chefsresurser.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet från ledarskap och att du är trygg i förändringsarbete. Det är av stor vikt att du har förmåga att arbeta självständigt men samtidigt skapa ett gott samarbete med medarbetare och övriga enhetschefer för att kunna stödja och leda utvecklingen inom området. Tillsammans skapar vi en äldreomsorg samt hälso- och sjukvård som ger alla möjligheten att leva ett bra liv.KVALIFIKATIONER
- Högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
- Erfarenhet och/eller utbildning inom arbetsledning
- Erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet
- IT-vana krävs
- Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är duktig på att organisera och prioritera med förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du ska ha ett stort engagemang för det dagliga ledarskapet och du är intresserad av ett nära kommunikativt ledarskap med brukaren i fokus.
Du är lyhörd och har förmåga att skapa teamkänsla och ett gott arbetsklimat. Utifrån Hjo kommuns värdegrund Det goda mötet förutsätter vi att du lägger stor vikt vid att skapa goda relationer och gott samarbete med brukaren, anhöriga, medarbetare och kollegor.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Personalchef

Ansök    Sep 21    Hjo kommun    Personalchef/HR-chef
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för de... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

ARBETSUPPGIFTER
I Hjo kommun arbetar vi tätt tillsammans inom breda ansvarområden. Detta utgör en viktig grund i vår organisationskultur och präglar även hur personalchefen arbetar.

Du har en viktig roll i organisationen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Som ansvarig för övergripande strategiska frågor på personalområdet fungerar Du som visionär, strateg och pedagog. I det dagliga arbetet stöttar Du våra chefer med service och sakkunskap i frågor inom det arbetsrättsliga fältet och i förhandlingar.

Till din hjälp har du 4 st. medarbetare som handlägger HR-frågor samt lön.

Den informella och relativt småskaliga organisationen medför att du behöver vara bred i både arbetssätt och intresse kring personalfrågor. Du bör trivas med att stötta i jordnära personalärenden likväl som att vara föredragande i personalpolitiska ärenden i utskott och i kommunstyrelse.


KVALIFIKATIONER
Vi söker Dig som har:
• Relevant utbildning på högskolenivå.
• Kunskaper kring personalarbete inom offentlig sektor.
• Starkt intresse för den kommunala kärnverksamheten.
• Ett konsultativt förhållningssätt


ÖVRIGT
Endast ansökningar via Visma/ Recruit räknas som fullgod ansökan, ansökningar via brev och mail kommer inte att behandlas.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Biträdande rektor till Guldkroksskolan åk F-6

Ansök    Nov 11    Hjo kommun    Biträdande rektor
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för ... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.


ARBETSUPPGIFTER
Vill du bli biträdande rektor och tillsammans med rektor arbeta med ett gäng duktiga och engagerade medarbetare och elever på Guldkroksskolan F-6 och Grundsärskolan i Hjo?

Du jobbar i nära samarbete med rektor, administration och andra värdefulla stödfunktioner. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar alltifrån förskola till vuxenutbildningen, kulturskola och elevhälsa.
För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20- perspektiv i verksamheten.

Tillsammans med rektor vill vi att du leder och utvecklar arbetet på Guldkroksskolan F-6 och Grundsärskolan genom att du tar tillvara på våra medarbetares engagemang, kunskaper och erfarenheter.

Tilltalar det dig att arbeta utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund?
Är du dessutom intresserad av våra fokusområden som för närvarande är
likvärdighet i betyg och bedömning och värdegrund utifrån att minska kränkande språk och handlingar för att stärka trygghet och studiero.
Då är det dig vi vill erbjuda tjänsten!

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo.

Välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som får saker utförda genom att skapa goda relationer och delaktighet . Du har en förmåga att se dina medarbetares potential och kunna stimulera och motivera dem att nå uppsatta mål.

Erfarenhet som rektor eller biträdande rektor med rektorsutbildning är meriterande.

Det är önskvärt att du har viss kunskap om schemaläggning.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras att genomföras under vecka 50.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Är du vår nya samhällsbyggnadschef?

Ansök    Jun 23    Hjo kommun    Teknisk chef, kommun
Välkommen till Hjo kommun Kommunen har cirka 9 000 invånare och ligger alldeles vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett näringsliv som präglas av många mindre företag med stark entreprenörsanda. Vi har belönats med Europa Nostras hedersmedalj för bevarandet av vår samlade trästad. Stora delar av staden är ett riksintresseområde för kulturmiljövården. I hela kommunen finns ett rikt kulturarv som vi är stolta ... Visa mer
Välkommen till Hjo kommun

Kommunen har cirka 9 000 invånare och ligger alldeles vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett näringsliv som präglas av många mindre företag med stark entreprenörsanda. Vi har belönats med Europa Nostras hedersmedalj för bevarandet av vår samlade trästad. Stora delar av staden är ett riksintresseområde för kulturmiljövården. I hela kommunen finns ett rikt kulturarv som vi är stolta över.

Vår vision Tillsammans skapar vi framtidens Hjo innebär att vi gemensamt med våra medborgare tar ansvar för att utveckla den plats vi bor på. Verksamheten genomsyras av vår värdegrund Det goda mötet som kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Nu söker vi en samhällsbyggnadschef som vill vara med och forma Hjo kommuns framtid. Om Du brinner för samhällsutveckling och har förmågan att både leda strategiskt och vara operativ kan det vara just Dig vi söker!


ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du kommunens samhällsbygge med medborgarna och samhället i fokus. Ert gemensamma mål är hållbar utveckling och en god livsmiljö för alla som bor, verkar och besöker Hjo. Arbetet är komplext och innehåller både strategiska samhällsfrågor och frågor av operativ karaktär. Tjänsten kommer att ge dig både möjligheter och utmaningar då ämnesbredden är varierad och du kommer att genomföra både analyser, avstämningar, kvalitetssäkring och uppföljning av fattade politiska beslut.

Du leder och utvecklar verksamheten inom ramen för fastställs budget och ser till att resurserna används på bästa sätt för att skapa god kvalitet. Genom omvärldsbevakning och närvarande ledarskap driver du verksamheten framåt och bidrar med strategisk utveckling för kommunen som helhet. Du arbetar utåtriktat där samverkan med andra kommuner, myndigheter och aktörer är centralt och har ett nära samarbete med politik, näringsliv och kommuninvånare. Som samhällsbyggnadschef har du ett tydligt medborgarfokus och en god förståelse för det politiken vill prestera.

Du har personalansvar, blir en del av kommundirektörens ledningsgrupp samt har budgetansvar för din verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en bred kompetens inom samhällsutveckling. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning och är trygg i dig själv och ditt ledarskap. Har du erfarenhet från politiskt styrd organisation och/eller dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete ser vi det som meriterande.

Din förståelse och kunskap om hur man bygger en organisationskultur som ger Vi-känsla är viktig för oss. Du är intresserad av människors sociala samspel och har förmåga att se hur individuella mål och motivation är kopplade till verksamhetsmålen.

För att lyckas är det viktigt att du har ett kommunikativt ledarskap. Du är mål- och resultatinriktad samt har god initiativförmåga. Det är naturligt för dig att tänka koncernnytta i din yrkesroll och organisation. Du har aktuell och relevant akademisk utbildning.

Vad kan Hjo kommun erbjuda dig?
Vår organisation präglas av närhet, dialog och gott samarbete mellan tjänstepersoner och politiker. Det finns en stor potential och en stark vilja till utveckling i Hjo, inom såväl organisationen som bland de som bor och verkar här. Du har stora möjligheter att göra skillnad med ditt arbete. Vi eftersträvar och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har kommit långt i vårt värdegrundsarbete och är en arbetsplats som präglas av det Goda mötet och ett prestigelöst förhållningssätt.
Detta blir du en del av.

Varmt välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Marknadschef till HjoTiBorg AB

Ansök    Dec 16    Sigma Recruit AB    Administrativ chef
Nu söker vi en Marknadschef med inriktning mot elhandelsförsäljning. Vi söker vi dig som har dokumenterat goda och breda kunskaper inom marknadsanalyser, verksamhetsutveckling, försäljning, inköp och prognoser. HjoTiBorg Energi AB har beslutat att tillsätta en Marknadschef till bolaget. Den här tjänsten är perfekt för dig som har en högskoleutbildning inom marknadsföring och eller ekonomi och känner att tiden är mogen för en utmaning och ett bredare ansvar... Visa mer
Nu söker vi en Marknadschef med inriktning mot elhandelsförsäljning. Vi söker vi dig som har dokumenterat goda och breda kunskaper inom marknadsanalyser, verksamhetsutveckling, försäljning, inköp och prognoser. HjoTiBorg Energi AB har beslutat att tillsätta en Marknadschef till bolaget. Den här tjänsten är perfekt för dig som har en högskoleutbildning inom marknadsföring och eller ekonomi och känner att tiden är mogen för en utmaning och ett bredare ansvar. Låter det lockande? Ansök redan idag!

Din vardag

I den här rollen kommer du i första hand att ha övergripande ansvar för verksamhetens elhandelsförsäljning men även var med i övriga affärsområde såsom fjärrvärme, elnät, stadsnät och entreprenad. Göra prognoser om framtida el marknader och trender. Dessutom kommer du att ge råd om försäljning och inköpsstrategier, analysera kampanjer, utskick och övriga marknadsrelaterade aktiviteter, utveckla verktyg och processer för att förbättra kapaciteten, ansvara för kartläggning av och segmentering i aktuell bransch, samla in och analysera och bearbeta data. HjoTiBorg Energi AB drivs idag från Hjo, men placeringsort för tjänsten kan vara i någon av de andra samarbetsbolagen.

I jobbet ingår till exempel att

* analysera och bearbeta elhandelsförsäljning.

* skapa rapporter som beskriver analysresultaten

* ta fram marknadsföringsstrategier

* ta fram inköp och försäljningsstrategier

* mäta kundvärden.

Vem är du?

Du som söker till den här rollen bör ha en Några års erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med kommunikation, marknadsföring, sociala medier. sälj, inköp och marknadsanalys. Som Marknadschef är det viktigt att du har förmåga att se och stötta dina kollegor. Du sporras av att jobba mot högt uppsatta mål och i din yrkesroll är du analytisk och självgående. Förutom dessa krav lägger vi även stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är både driven och organiserad. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av marknadsanalytiskt arbete i aktuell bransch, har B-körkort och har erfarenhet av relationsskapande försäljning.

Det är även önskvärt att du

* har god förmåga att arbeta både strategiskt och operativt

* kan tala och skriva svenska obehindrat

* är prestigelös och resultatfokuserad

* har arbetat med marknadsföring tidigare

* har goda kunskaper inom Office-paketet.

Vi ser det som meriterande om du

* har erfarenhet av e-handel

* har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

* har erfarenhet av traditionell och digital marknadsföring

* har goda kunskaper i det engelska språket, i både tal och skrift.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar HjoTiBorg Energi AB med Sigma Recruit och du kommer att bli anställd hos HjoTiBorg Energi AB eller i något av samarbetsbolagen. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Stefan Larsson på telefonnummer: 0730–846816 eller via e-post: [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast. 2021-01-03. Visa mindre

Biträdande rektor till Guldkroksskolan åk F-6

Ansök    Maj 28    Hjo kommun    Biträdande rektor
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund , det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund , det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

ARBETSUPPGIFTER
Vill du bli biträdande rektor och tillsammans med rektor arbeta med ett gäng duktiga och engagerade medarbetare och elever på Guldkroksskolan F-6 i Hjo?

Du jobbar i nära samarbete med rektor, administration och andra värdefulla stödfunktioner. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar alltifrån förskola till vuxenutbildningen, kulturskola och elevhälsa.
För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20- perspektiv i verksamheten.

Tillsammans med rektor vill vi att du leder och utvecklar arbetet på Guldkroksskolan F-6 genom att du tar tillvara på våra medarbetares engagemang, kunskaper och erfarenheter.

Tilltalar det dig att arbeta utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund?
Är du dessutom intresserad av våra fokusområden som för närvarande är kollegialt lärande, likvärdighet i betyg och bedömning samt värdegrundsarbete? Då är det dig vi vill erbjuda tjänsten!

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo.

Välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som får saker utförda genom att skapa goda relationer och delaktighet . Du har en förmåga att se dina medarbetares potential och kunna stimulera och motivera dem att nå uppsatta mål.

Erfarenhet som rektor eller biträdande rektor är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras att genomföras 28-30 juni.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Enhetschef

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter. Vi söker en enhetschef till Närhälsan Hjo och Tidaholms rehabmottagningar med tillträde enligt överenskommelse. Om oss Närhälsan Hjo och Tidaholms rehabmottagningar ... Visa mer
Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.Vi söker en enhetschef till Närhälsan Hjo och Tidaholms rehabmottagningar med tillträde enligt överenskommelse.

Om oss

Närhälsan Hjo och Tidaholms rehabmottagningar är två mindre enheter med arbetsterapeuter, och fysioterapeuter/sjukgymnaster. I verksamheten ingår rehabilitering inom Vårdval Rehab och vi är samlokaliserade med vårdcentralerna på orten. Administrativa tjänster som kassafunktion köps av respektive vårdcentral. Du kan läsa mer om rehabmottagningarna på: https://www.narhalsan.se/hjorehabmottagning och https://www.narhalsan.se/tidaholmrehabmottagning

I Närhälsans anställningsförmåner ingår bland annat tjänstepension, avtalsförsäkringar, semesterförmåner, förmåner vid sjukledighet, fri öppen hälso- och sjukvård, friskvårdsbidrag, möjlighet till löneväxling och Västtrafikkort med nettolöneavdrag.

Om arbetet

Som chef för rehabmottagningarna är du ansvarig att leda det dagliga arbetet för verksamhet, personal, ekonomi utifrån förutsättningarna i Vårdval Rehab. Arbetet är roligt, omväxlande och stimulerande. Du är verksamhetens ansikte utåt och arbetar aktivt med marknadsföring av rehabmottagningarna. Du har en viktig arbetsuppgift att engagera, motivera, skapa delaktighet och ge medarbetarna förutsättningar att utveckla och ständigt förbättra verksamheten till konkurrenskraftiga och attraktiva enheter för såväl medarbetare som för våra kunder. Som enhetschef ingår du i områdeschefens ledningsgrupp och deltar bland annat i utvecklings- och planeringsarbete tillsammans med övriga enhetschefer i området.

Visst kliniskt arbete som arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast ingår.

Om dig

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskap och vill ha ett spännande uppdrag i en organisation i ständig utveckling. Du är legitimerad arbetsterapeut eller legitimerad fysioterapeut. Är du förtrogen med primärvård och insatt i vårt vårdvalssystem är det meriterande. Du ska vara mål- och resultatorienterad samt lösningsfokuserad. Du praktiserar ett närvarande ledarskap där du lyssnar, engagerar och skapar delaktighet i arbetet och har i ditt ledarskap stor tilltro till medarbetarnas kraft och kompetens i det dagliga förbättrings- och utvecklingsarbetet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där det är viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och empatisk med förmåga att skapa goda relationer internt och externt.

Du ser Närhälsans kärnvärden – pålitlig, omtänksam och nytänkande som viktiga och utövar ett närvarande och respektfullt chefskap. 

Du har B-körkort.

Övrigt

Vi kommer att ha en fortlöpande successiv urvalsprocess och intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Som en del i vår urvalsprocess kan testning vid Västra Götalandsregionens center för chefsrekrytering bli aktuell.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal. Visa mindre

Funktionsnedsättningsenheten söker en enhetschef!

Kommunen har ca 9100 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Att arbeta inom Vård och Omsorg, Funktionshinderområdet är ett spännandet uppdrag med många utmaningar och möjligheter. Dessa möter vi genom att säkerställa ett gemensamt arbet... Visa mer
Kommunen har ca 9100 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Att arbeta inom Vård och Omsorg, Funktionshinderområdet är ett spännandet uppdrag med många utmaningar och möjligheter. Dessa möter vi genom att säkerställa ett gemensamt arbetssätt där vi arbetar med fokus på våra medborgares bästa, vilket ger en ger stor tillfredställelse då vi tillsammans bygger framtidens Hjo

Ett uppdrag inom Funktionshinderenheten innebär också ett arbete där Du som person har stora möjligheter att påverka utvecklingen tillsammans med erfarna och kompetenta medarbetare som vill vara delaktiga i den gemensamma riktningen.ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som enhetschef inom enheten för funktionsnedsättning i huvudsak ansvara för Socialpsykiatrisk dagverksamhet, boendestöd samt två bostäder enl LSS. Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera, utveckla och följa upp enheten och du har även personal- och budgetansvar.

Då det inom funktionsnedsättningsområdet pågår ett utvecklingsarbete kommer du tillsammans med övriga enhetschefer inom enheten aktivt arbeta i syfte att forma enheten utifrån dagens och framtidens behov.

Du ingår i Vård och Omsorgs ledningsgrupp, där de elva enhetscheferna under Vård- och omsorgschefens ledning, tillsammans med den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, arbetar med att föra verksamheterna framåt mot uppsatta mål och inom lagstiftningens ram.

Vi söker dig med förmåga att driva frågor framåt och åstadkomma resultat. Du är tydlig, lyhörd och har lätt för att skapa teamkänsla och ett gott arbetsklimat, både bland medarbetare och kollegor.
Vårt arbete präglas av Hjo kommuns vision Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och värdegrunden Det goda mötet. Som chef i Hjo kommun förväntas du även utföra ditt ledarskap i enlighet med kommunens ledarmodell.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.


KVALIFIKATIONER
- Högskoleexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig.
- Erfarenhet och/eller utbildning inom ledarskap
- Erfarenhet av utvecklingsarbete
- Erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet är meriterande
- Datorvana krävs
- B- körkortÖVRIGT
Vi kommer att intervjua löpande under rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Endast ansökningar via Visma/ Recruit räknas som fullgod ansökan, ansökningar via brev och mail kommer inte att behandlas. Visa mindre

Marknadschef till HjoTiBorg AB

Ansök    Dec 14    Sigma Recruit AB    Administrativ chef
(Hjo Energi AB, Tibro Energi AB, Karlsborg Energi AB och Almnäs Bruk AB) Nu söker vi en Marknadschef med inriktning mot elhandelsförsäljning. Vi söker vi dig som har dokumenterat goda och breda kunskaper inom marknadsanalyser, verksamhetsutveckling, försäljning, inköp och prognoser. HjoTiBorg Energi AB har beslutat att tillsätta en Marknadschef till bolaget. Den här tjänsten är perfekt för dig som har en högskoleutbildning inom marknadsföring och eller e... Visa mer
(Hjo Energi AB, Tibro Energi AB, Karlsborg Energi AB och Almnäs Bruk AB)

Nu söker vi en Marknadschef med inriktning mot elhandelsförsäljning. Vi söker vi dig som har dokumenterat goda och breda kunskaper inom marknadsanalyser, verksamhetsutveckling, försäljning, inköp och prognoser. HjoTiBorg Energi AB har beslutat att tillsätta en Marknadschef till bolaget. Den här tjänsten är perfekt för dig som har en högskoleutbildning inom marknadsföring och eller ekonomi och känner att tiden är mogen för en utmaning och ett bredare ansvar. Låter det lockande? Ansök redan idag!

Vad ingår i jobbet som Marknadschef

I den här rollen kommer du i första hand att ha övergripande ansvar för verksamhetens elhandelsförsäljning men även var med i övriga affärsområde såsom fjärrvärme, elnät, stadsnät och entreprenad. Göra prognoser om framtida el marknader och trender. Dessutom kommer du att ge råd om försäljning och inköpsstrategier, analysera kampanjer, utskick och övriga marknadsrelaterade aktiviteter, utveckla verktyg och processer för att förbättra kapaciteten, ansvara för kartläggning av och segmentering i aktuell bransch, samla in och analysera och bearbeta data. HjoTiBorg Energi AB drivs idag från Hjo, men placeringsort för tjänsten kan vara i någon av de andra samarbetsbolagen.

I jobbet ingår till exempel att

* analysera och bearbeta elhandelsförsäljning.

* skapa rapporter som beskriver analysresultaten

* ta fram marknadsföringsstrategier

* ta fram inköp och försäljningsstrategier

* mäta kundvärden.

Kravprofil

Du som söker till den här rollen bör ha en Några års erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt med kommunikation, marknadsföring, sociala medier. sälj, inköp och marknadsanalys. Som Marknadschef är det viktigt att du har förmåga att se och stötta dina kollegor. Du sporras av att jobba mot högt uppsatta mål och i din yrkesroll är du analytisk och självgående. Förutom dessa krav lägger vi även stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är både driven och organiserad. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av marknadsanalytiskt arbete i aktuell bransch, har B-körkort och har erfarenhet av relationsskapande försäljning.

Det är även önskvärt att du

* har god förmåga att arbeta både strategiskt och operativt

* kan tala och skriva svenska obehindrat

* är prestigelös och resultatfokuserad

* har arbetat med marknadsföring tidigare

* har goda kunskaper inom Office-paketet.

Vi ser det som meriterande om du

* har erfarenhet av e-handel

* har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

* har erfarenhet av traditionell och digital marknadsföring

* har goda kunskaper i det engelska språket, i både tal och skrift.

Sök tjänsten idag!

I den här rekryteringen samarbetar HjoTiBorg Energi AB med Sigma Recruit och du kommer att bli anställd hos HjoTiBorg Energi AB eller i något av samarbetsbolagen. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Stefan Larsson på telefonnummer: 0730–846816 eller via e-post: [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast. 2021-01-03.

Om HjoTiBorg Energi AB

Bolaget ansvarar för elinköp i samverkan med Hjo Energi AB, Tibro Energi AB, Karlsborgs Energi AB och Almnäs Bruk.

Bolagets och samarbetets främsta uppgift är att skapa låga inköpspriser för ägarna, de lokala elhandelsbolagen. Visa mindre

Platsansvarig till vårt nya gym i Hjo

Vi söker efter en positiv, driven och relationsskapande person som ska ansvara över vår nya träningsanläggning i Hjo. För att trivas i rollen behöver du vara en engagerad och social person som är redo för ett roligt och utmanande jobb med härliga kollegor. Tjänsten: Tjänsten som platsansvarig innebär det att du: fungerar som en företagsledare på din anläggningen och ansvar över den dagliga driften, med starkt fokus på våra motionärers trivsel och framgån... Visa mer
Vi söker efter en positiv, driven och relationsskapande person som ska ansvara över vår nya träningsanläggning i Hjo. För att trivas i rollen behöver du vara en engagerad och social person som är redo för ett roligt och utmanande jobb med härliga kollegor.


Tjänsten:
Tjänsten som platsansvarig innebär det att du:
fungerar som en företagsledare på din anläggningen och ansvar över den dagliga driften, med starkt fokus på våra motionärers trivsel och framgång. Du fungerar som coach och får dina medarbetarna att prestera samtidigt som du skapar en positiv stämning på hela anläggningen.
säkerställer att målen för anläggningen upprätthålls.
träffar och hjälper många av våra motionärer genom vår reception.
ansvarar över administrativt arbete, som fakturering, lönehantering, rapportering till ledningen, etc.
är med och bygger upp ditt team bestående av inspiratörer, personliga tränare, lokalvårdare mm samt leder deras arbete. Tidigare erfarenhet av gruppträning/personlig träning och/eller schemaläggning är önskvärt.
schemalägger gruppträningsinspiratörerna och justerar schemat efter önskemål och behov.
sitter med i vår ledningsgrupp och får möjligheten att påverka utvecklingen av hela bolaget.
fungerar som "spelande lagledare" där du bidrar med starkt driv och personligt engagemang.
ges möjlighet att vara med och bygga anläggningen från grunden och vara delaktig i val av ex utrustning.Vi söker dig som:
är socialt begåvad, prestigelös och har en naturlig servicekänsla.
har arbetat i en yrkesroll innehållande försäljning och/eller ledning och uppvisat goda resultat.
är säljande och resultatorienterad och har förmågan att coacha dina medarbetare till goda resultat.
tycker om när tempot är högt och när det är många bollar i luften
är driven och engagerad samt genuint intresserad av att få andra människor att må bra
är målmedveten och gillar utmaningar.
har viljan att utvecklas både som individ och tillsammans med teamet/företaget.En akademisk utbildning och arbetsrelaterade meriter är en fördel men det absolut viktigaste för oss är din personlighet. Tjänsten innefattar arbete på dagtid, kvällar och ibland även helger.


Ansökan
Ansökan, innehållande ett personligt brev, en kort filmsekvens där du berättar om dig och/eller en beskrivande bild, samt CV skickas till [email protected] senast den 31/10 2020. Ange i "Platsansvarig i Hjo" i ämnesraden.


Frågor?
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Charlotte Henriksson på telefon 0734-40 09 35 eller [email protected] Visa mindre

Restaurangansvarig sommaren 2021

Ansök    Sep 15    Hjo Gym AB    Restaurangchef
Bryggan söker restaurangansvarig sommaren 2021 Som restaurangansvarig är du ansvarig för båda restaurangerna; Bryggan och Norra Piren, dess medarbetare och värdskapet ut mot gästen. Med tjänsten besitter du det yttersta ansvaret för att matsalsupplevelsen för gästerna sker professionellt. Har du sommerlierutbildning är det ett extra plus. Du är teamleader och arbetar tillsammans med laget i restaurangens alla förekommande arbetsuppgifter och fördelar arbet... Visa mer
Bryggan söker restaurangansvarig sommaren 2021
Som restaurangansvarig är du ansvarig för båda restaurangerna; Bryggan och Norra Piren, dess medarbetare och värdskapet ut mot gästen. Med tjänsten besitter du det yttersta ansvaret för att matsalsupplevelsen för gästerna sker professionellt. Har du sommerlierutbildning är det ett extra plus. Du är teamleader och arbetar tillsammans med laget i restaurangens alla förekommande arbetsuppgifter och fördelar arbetet till teamet som består av totalt ca 25 medarbetare, ca 7-8 per arbetspass. Ansvar för bemanning i vårt personalsystem Planday. Även inköp av dryck samt städmaterial ingår i tjänsten.


I din roll som restaurangansvarig ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära ägare och kökschef. I ditt arbete kommer du att ha ett aktivt stöd från ansvariga inom ekonomi och marknad.
Vi ser att du har en god erfarenhet från restaurangbranschen med tidigare ledarerfarenhet. Intresse för mat och dryck och kunskap kring dessa är en förutsättning för att du ska trivas med arbetet. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det viktigaste för oss är att vi hittar rätt medarbetare som känner igen sig i följande:


Du känner stort ansvar för din arbetsplats, är professionell och personlig i mötet med gäster och kollegor. Du är strukturerad och bra på att ta initiativ som leder till att vi kvalitetssäkrar vårt dagliga arbete. Du skapar engagemang och stolthet hos dina medarbetare. Som person har du lätt att få medarbetare med dig och genom din närvaro skapas en positiv och effektiv arbetsmiljö.


Sista ansökningsdagen är den 1 feb 2021.


Tjänsten pågår 1 april – 30 aug 2021 med möjlighet till förlängning.


Lön efter ök.


Heltid med tyngdpunkt på maj-aug.


Ansökan via mail till [email protected].


Märk ansökan med ”Restaurangansvarig”.


Frågor som berör tjänsten: Tobias Gustafsson 0709-509506 Visa mindre

Enhetschef till Arbetsmarknadsenheten

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för d... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens socialtjänst och driva vidare det goda arbetet med att stödja våra deltagare till att nå en hållbar egen försörjning tillsammans och i nära samarbete med chefen för försörjningsstöd och integration.

Som enhetschef på AME har du det övergripande ansvaret för enheten med personal, budget, och verksamhetsansvar. Du ingår i Arbete och socialtjänsts ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen.

Arbetsmarknadsenheten uppdrag och målsättning är att ge de individer som skrivs in hos oss de bästa möjliga förutsättningar till att nå en hållbar egen försörjning. Tillsammans med dina medarbetare jobbar du mot målet, utifrån ett salutogent perspektiv, där utgångspunkten är att arbete är en friskfaktor för individen, familjen och samhället. Att säkerställa fortsatta goda relationer och dialog med uppdragsgivare, samarbetspartners, näringslivet och fackliga organisationer är en central uppgift.

Tillgänglighet, öppenhet och god service ska prägla verksamheten och för detta krävs ett närvarande ledarskap som kan sätta upp tydliga mål, se helhet, skapa legitimitet och stärka enhetens roll. Du är en god ambassadör för såväl AME som för Arbete och socialtjänst och för kommunen.


KVALIFIKATIONER
För att lyckas i rollen behöver du vara öppen och tydlig i din kommunikation, ha god förmåga att samarbeta internt och externt, vara flexibel samt ha god analytisk förmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift . Du förväntas driva utvecklingsfrågor på både strategisk och operativ nivå. Vid din sida har du kompetenta medarbetare med stort driv och kunniga kollegor.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor och/eller erfarenhet av socialtjänstområdet. Du skall ha goda ledaregenskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledande befattning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Intervjuer kommer att genomföras:
14 september förmiddag.
21 september förmiddag.
24 september eftermiddag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat. Visa mindre

Enhetschef Försörjningsstöd och integration

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för d... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens socialtjänst och driva vidare det goda arbetet med att stödja våra klienter till en hållbar egen försörjning i nära samarbete med enhetschef för AME.

Som enhetschef för Försörjningsstöd och integration har du det övergripande ansvaret för enheten med personal, budget, och verksamhetsansvar. Du ingår i Arbete och socialtjänsts ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen. Uppdraget innebär ansvar för myndighetsutövning och att engagera, stödja och inspirera medarbetare så att verksamhetens mål nås. Du leder verksamheten utifrån gällande lagstiftning med stöd av tydliga riktlinjer och rutiner samt evidensbaserade arbetsmetoder för att nå en rättssäker handläggning samtidigt som du har ansvar för att hålla en budget i balans. Uppdraget innebär också ansvar för att samordna mottagandet av nyanlända i kommunen enligt bosättningslagen och att samverka med andra myndigheter i frågor som rör integration samt ansvara för det förebyggande inkluderingsarbetet i kommunen.

Du är en god ambassadör för såväl försörjningsstöd och integration som för Arbete och socialtjänst och för kommunen.

KVALIFIKATIONER
Du är väl förtrogen med gällande lagstiftning, förordningar och föreskrifter inom verksamhetsområdet

För att lyckas i rollen behöver du vara samarbetsinriktad, systematisk och hållfast. Du förväntas driva utvecklingsfrågor på både strategisk och operativ nivå. Vid din sida har du kompetenta medarbetare med stort driv och kunniga kollegor.

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning och erfarenhet från myndighetshandläggning inom socialtjänstområdet. Du skall ha goda ledaregenskaper och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledande befattning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Intervjuer kommer att genomföras:
14 september förmiddag.
21 september förmiddag.
24 september eftermiddag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat. Visa mindre

Chef till Kulturskolan

Ansök    Aug 25    Hjo kommun    Rektor
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

I den vackra, charmiga och nyrenoverade byggnaden med en vidunderlig utsikt över Vättern finns Hjo Kulturskola. Med en blomstrande kreativitet erbjuder Hjo Kulturskola undervisning på ett 20-tal instrument, sång och dans, orkester, musikalgrupp och rockband.
Läs mer om oss och vår verksamhet på vår hemsida hjokulturskola.seARBETSUPPGIFTER
Vill du bli chef över ett gäng duktiga och engagerade medarbetare och elever i en verksamhet som kännetecknas av hög kvalitet?

Du kommer att arbeta i nära samarbete med skolchefen. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar alltifrån förskola till vuxenutbildningen samt chef för elevhälsan.

För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20 perspektiv i verksamheten och vi ser gärna att samarbetet mellan Hjo Kulturskola och skola utvecklas ytterligare.

Förutom att vi vill att du leder och utvecklar arbetet på Kulturskolan, vill vi att du tar tillvara på våra medarbetares engagemang, kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att du har en god dialog med relevanta aktörer och samarbetsparter både internt och externt.

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo!


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som får saker utförda genom att skapa goda relationer och delaktighet .Du har en förmåga att se dina medarbetares potential och kunna stimulera och motivera dem att nå uppsatta mål.

Du har förmåga att identifiera problem och utmaningar som uppkommer i vardagen och att lösa dem på ett konstruktivt sätt tillsammans med dina medarbetare. Du är även flexibel och kan möta skiftande verkligheter och situationer, såväl ur ett ekonomiskt perspektiv som personal- och verksamhetsmässigt.

Kompetenskrav
Adekvat utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Erfarenhet som ledare av pedagogisk verksamhet är meriterande.
Erfarenhet från arbete inom Kulturskola är meriterande.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.


ÖVRIGT
Intervjuer planeras att genomföras följande datum och tider:
24 september kl. 13-17
25 september kl. 8-12

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Rektor till introduktionsprogrammen, vuxenutbildningen och SFI

Ansök    Jul 2    Hjo kommun    Rektor
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Vill du bli rektor för en expansiv och spännande verksamhet?

ARBETSUPPGIFTER
Du jobbar i nära samarbete med skolchefen. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar förskola, grundskola, kulturskola och elevhälsa. För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20 perspektiv i verksamheten. Du ingår i kommunens skolnärvaroteam och har ansvar för det kommunala aktivitetsansvaret för kommunens ungdomar och kommunens studie- och yrkesvägledare.

Du leder och utvecklar arbetet på din enhet tillsammans med dina medarbetare. Uppdraget innebär vidare att du arbetar tätt och regelbundet i rektorsnätverket för vuxenutbildning i Skaraborg samt i rektorsnätverket för introduktionsprogrammen.

Tillsammans med kommunerna Skövde, Skara, Karlsborg och Tibro driver vi en gemensam lärcentrumsfunktion, vilket innebär att en handfull utbildningar samordnas och kan sökas av elever från den egna kommunen. Målet är att kommunerna ska erbjuda ett brett utbildningsutbud med fokus på tillgänglighet, flexibilitet och likvärdig utbildning med hög kvalité, oavsett vilken av de fem kommunerna eleven bor i.

Tilltalar det dig att arbeta utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund? Är du dessutom intresserad av våra fokusområden som för närvarande är kollegialt lärande, likvärdighet i betyg och bedömning samt värdegrundsarbete? Då är det dig vi vill erbjuda tjänsten!

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo.


KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som får saker utförda genom att skapa goda relationer och delaktighet samt att du är intresserad av att samverka med många olika verksamheter och aktörer, såväl internt som externt.

Du har också förmåga att driva utvecklingsarbete tillsammans med dina medarbetare och kollegor. Erfarenhet som rektor för introduktionsprogrammen eller vuxenutbildningen är meriterande, så även rektorsutbildning.


ÖVRIGT
Intervjuer planeras att genomföras följande datum och tider:
14 augusti kl. 8-12
18 augusti kl. 13-17
20 augusti kl. 13-17

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Rektor till Guldkroksskolan åk 7-9

Ansök    Jun 25    Hjo kommun    Rektor
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal trästäder kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.

Guldkroksskolan åk 7-9 är Hjos enda högstadieskola. Skolan är centralt belägen i Hjo.ARBETSUPPGIFTER
Vill du bli rektor för ett gäng duktiga och engagerade medarbetare och elever?
Till din hjälp har du en biträdande rektor, administratör och andra värdefulla stödfunktioner.

Du jobbar i nära samarbete med skolchefen. På köpet får du även trevliga rektorskollegor som representerar alltifrån förskola till vuxenutbildningen, kulturskola och elevhälsa.
För oss är likvärdighet och samsyn oerhört viktigt för att få ett 0-20 perspektiv i verksamheten.

Förutom att vi vill att du leder och utvecklar arbetet på din enhet, vill vi att du tar tillvara på våra medarbetares engagemang, kunskaper och erfarenheter.

Tilltalar det dig att arbeta utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund?
Är du dessutom intresserad av våra fokusområden som för närvarande är kollegialt lärande, likvärdighet i betyg och bedömning samt värdegrundsarbete? Då är det dig vi vill erbjuda tjänsten!

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i den lilla kommunen där vi utgår från det goda mötet för att tillsammans skapa framtidens Hjo.
KVALIFIKATIONER
För att trivas hos oss ser vi att du är en person som får saker utförda genom att skapa goda relationer och delaktighet . Du har en förmåga att se dina medarbetares potential och kunna stimulera och motivera dem att nå uppsatta mål.
Erfarenhet som rektor och rektorsutbildning är meriterande.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras att genomföras följande datum och tider:
14 augusti kl. 8-12
18 augusti kl. 13-17
20 augusti kl. 13-17

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

EKONOMICHEF TILL ANVA HJO AB

Ansök    Jun 3    Ny Position i Sverige AB    Ekonomichef
Har du stenkoll på controlling och analys? Vill du jobba affärsorienterat med kalkyler och verksamhetsutveckling i en produktionsnära miljö? Då kan du vara vår nya kollega! Som Ekonomichef på AnVa Hjo har du ett övergripande ansvar för företagets ekonomi och den dagliga driften av ekonomiavdelningen. Du jobbar med kostnadsuppföljning och analyser, upprättande av budget, årsredovisning och bokslut. Vidare har du ansvar för produktionsrelaterade controllerup... Visa mer
Har du stenkoll på controlling och analys? Vill du jobba affärsorienterat med kalkyler och verksamhetsutveckling i en produktionsnära miljö? Då kan du vara vår nya kollega!
Som Ekonomichef på AnVa Hjo har du ett övergripande ansvar för företagets ekonomi och den dagliga driften av ekonomiavdelningen. Du jobbar med kostnadsuppföljning och analyser, upprättande av budget, årsredovisning och bokslut. Vidare har du ansvar för produktionsrelaterade controlleruppgifter såsom investerings- och produktkalkyler samt analys av nyckeltal och lönsamhetsuppföljningar. Då vi ingår i en koncern så innebär det även viss del av konsolidering. Tjänsten innefattar även ett ansvar inom HR-relaterade uppgifter så som rekrytering, lönesättning och kompetensutveckling. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placeringsort för tjänsten är Hjo.
För att passa för tjänsten tror vi att du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har erfarenhet av liknande roll i ett tillverkande bolag. Du finner blandningen av såväl strategiska som operativa uppgifter stimulerande och har du tidigare jobbat med produktionscontrolling blir vi extra glada. Goda kunskaper av affärssystem och Excel samt svenska och engelska i såväl tal som skrift är av stor vikt.
Som person stimuleras du av utveckling, analys och ett holistiskt synsätt vilket gör dig till en fena på att både initiera och driva aktiviteter i mål. Du är kommunikativ, prestigelös och trivs med att jobba verksamhetsnära i en organisation med öppen kultur där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.
Vi på AnVa vill bidra till svensk industris konkurrenskraft i världen genom pålitliga leveranser av komponenter i hög kvalitet. Vi arbetar intensivt med att automatisera processer och engagera alla medarbetare i ständiga förbättringar. Vårt arbetssätt ska alltid präglas av respekt för individen, etik och hållbarhet. Vill du utvecklas med oss? Välkommen med din ansökan redan i dag!
I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt på 036-330 09 01 eller Helen Einarson Lundin på 036-330 09 06. Du söker tjänsten via www.nyposition.se, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande.


?AnVa Hjo AB är en sammanslagning av bolagen AnVa RM Komponenter, AnVa Arion Sweden och AnVa Bergboms och ingår i AnVa-koncernen. Vi kommer att vara Hjos näst största privata arbetsgivare när fusionen är klar oktober 2020 med ca 100 medarbetare och en omsättning runt ca 200MSEK. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder rörbockning, pressning, manuell- och robotsvetsning, legotillverkning, laserskärning, kantpressning, kvalificerat montage samt pulverlackering, allt inom rör och plåt. Vi vänder oss till kunder inom inredning/möbler, industri-lego och byggnadsställningar. Läs mer om oss på anva.se Visa mindre

Kommundirektör - Hjo kommun

Ansök    Okt 17    Tarasso AB    Kommundirektör
Om oss Vid Vätterns västra strand ligger Hjo, en av Tre Trästäder, nära både Skövde och Jönköping. Med stadsprivilegier från början av 1400-talet bjuder staden på närhet, särprägel och charm med välbevarade trähus, kullerstensbelagda gator och pittoreska gränder. Kommunen är naturskön och har en levande landsbygd med tätorterna Gate och Korsberga/Bukstorp vid sidan av huvudorten Hjo. Vi är en aktiv part i samarbetet i hela Skaraborg och kommunen växer... Visa mer
Om oss
Vid Vätterns västra strand ligger Hjo, en av Tre Trästäder, nära både Skövde och Jönköping.

Med stadsprivilegier från början av 1400-talet bjuder staden på närhet, särprägel och charm med välbevarade trähus, kullerstensbelagda gator och pittoreska gränder. Kommunen är naturskön och har en levande landsbygd med tätorterna Gate och Korsberga/Bukstorp vid sidan av huvudorten Hjo.

Vi är en aktiv part i samarbetet i hela Skaraborg och kommunen växer i maklig takt. Idag är vi drygt 9200 Hjobor och vår ambition är att fler ska upptäcka fördelarna med att leva, verka och bo i vårt område.

Vi har en god tradition av nyföretagaranda och entreprenörskap som ger oss ett differentierat näringsliv med många mindre företag och en stark grön näring. Kommunen har ca 750 medarbetare och omsätter ca 700 miljoner kr.

Vår värdegrund - det goda mötet - kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. I Hjo arbetar vi tillsammans för att utveckla Hjo och göra vår vision verklig. Tillsammans skapar vi framtidens Hjo!

Om uppdraget
Då vår nuvarande kommundirektör går i pension, söker vi hennes efterträdare som tillsammans med politik och organisation vill leda oss vidare framåt. Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson och du är direkt underställd kommunstyrelsen. En av de viktigaste uppgifterna är att genom tillit och tilltro förmedla och realisera beslut som fattas på politisk nivå.  

För oss är det viktigt att du i ditt tydliga ledarskap vill verka i vår tillitsbaserad styrmodell och ta tillvara medarbetares kompetens och erfarenhet.  Du skapar förutsättningar för Hjo att vara en attraktiv arbetsgivare - men också en kommun man vill bo, verka och leva i. Du bedriver ett strukturerat och målinriktat arbete med ett nära och utvecklat samarbete med såväl politik, kommunledning, verksamheten som fackliga organisationer, näringsliv och fritidsliv. Du har ett brett samhällsintresse som spänner över hela det kommunala ansvarsområdet, en god förståelse för de ekonomiska utmaningar som Sveriges kommuner står inför och en analytisk förmåga att väga in såväl kortsiktiga som långsiktiga konsekvenser i analyser och beslut.

Du är vår viktiga ambassadör och vår analytiska inspiratör, du delar med dig av din positiva kraft och energi och skapar arbetsglädje och engagemang i organisationen. Som kommundirektör i Hjo erbjuder vi dig en betydelsefull och utåtriktad roll med många kontaktytor både internt och externt.


Vem söker vi?

För att lyckas i rollen som kommundirektör hos oss har du

- akademisk examen
- med framgång lett andra chefer
- erfarenhet av att leda i politiskt styrd organisation

 Som ledare och person

- är du analytisk och nytänkande och har en dokumenterad erfarenhet av förändringsledarskap
- är du kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift
- ser du värdet av delaktighet, samverkan och gemensamma målbilder
- leder du med både mod, lyhördhet och ödmjukhet inför uppdraget
- är du flexibel och kan med lätthet röra dig mellan stora och små frågor om verksamheten så kräver

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-06

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar vi med Tarasso AB. För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ylva Dahl 0730–26 38 34 eller Håkan Olsson 0705-81 79 18. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion. Visa mindre

Fastighets- och kyrkogårdschef

Ansök    Jun 1    Intend Atozed AB    Fastighetschef
I Hjo pastorat bor ca 9 000 personer, varav omkring 70% är medlemmar i Svenska kyrkan. Här finns en levande och aktiv församling med ett rikt musikliv och engagerade gudtjänstgrupper. Pastoratet består av fyra församlingar: Hjo, Mofalla, Korsberga-Fridene och Fågelås. Arbetslaget utgörs av ett trettiotal anställda. Kyrkan har ett nära sammarbete med Hjo folkhögskola, och den kyrkomusikerutbildning som bedrivs där. För mer information om Hjo pastorat, ww... Visa mer
I Hjo pastorat bor ca 9 000 personer, varav omkring 70% är medlemmar i Svenska kyrkan. Här finns en levande och aktiv församling med ett rikt musikliv och engagerade gudtjänstgrupper.
Pastoratet består av fyra församlingar: Hjo, Mofalla, Korsberga-Fridene och Fågelås.
Arbetslaget utgörs av ett trettiotal anställda. Kyrkan har ett nära sammarbete med Hjo folkhögskola, och den kyrkomusikerutbildning som bedrivs där.

För mer information om Hjo pastorat, www.svenskakyrkan.se/hjo 

Hjo Pastorat ligger vackert beläget mitt på Vätterns västra strand. Närmaste större städer är Skövde och Jönköping. Stadskärnan i Hjo är en välbevarad trästad, och runt tätorten böljar en bördig jordbruksbygd. Hjo tilldelades Europa Nostras hedersmedalj år 1990 ”för det bejakansvärda bevarandet av den samlande trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm”

Vill du vara ansvarig för fastigheter med ett stort kultur- och religionshistoriskt värde?
Fastighets- och kyrkogårdschef

Vi är ett pastorat med 7 kyrkor, 1 kapell och 1 gravkapell, samt 1 större och 5 mindre församlingshem, i anslutning till våra kyrkor. Dessutom har pastoratet 4 hyresrätter i anslutning till Hjo församlingshem.

Vi har 7 kyrkogårdar i full drift, 1 kyrkpark med minneslund och askgravplats, samt 1 mindre kyrkogård, där vi inte längre öppnar nya gravar.

Inom vårt fastighetsbestånd finns byggnader som är byggda i flera material som timmer, trä och sten, med en ålder från 1000-talet till nutid.

Vi erbjuder dig ansvar för:

• Utveckla och organisera begravningsverksamheten samt skötsel, underhåll och utveckling av fastigheterna.
• Budget och resultatansvar för begravningsverksamheten och fastighetsverksamheten.
• Bereda och föredra ärenden i kyrkogårdsutskott, fastighetsutskott och kyrkorådet.
• Ekonomisk och teknisk planering av fastighetsunderhåll och investeringar.
• Besiktiga och följa fastigheternas tekniska status.
• Myndighetskontakter – tillstånd, Kyrkoantikvarisk ersättnings-ansökningar m.m.


Du har en teknisk utbildning och erfarenhet att arbete inom fastigheter, bygg eller trädgård, med gott resultat. Du är en erfaren ledare och tycker det är både givande och roligt.

Du har ett stort intresse för byggnadsvård och fastigheter med kultur- och religionshistoriskt värde.

Har du erfarenhet från liknande tjänst kan detta vara en merit.

Tjänsten omfattar 100% och är en tillsvidareanställning.

Körkort B, BE är en merit.

Vi ser gärna att du är medlem i Svenska kyrkan.

Tillträde enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med INTEND AB.

För mer information kontakta Anders Roos, 070-532 08 18, eller Lovisa Sandell, 070-538 25 85. Din ansökan vill vi ha via www.intendab.com senast den 17 augusti. 

Under juli kommer vi ha semester, men återkom gärna i augusti om du har frågor om tjänsten! 

Vi önskar er en skön sommar!

Vi undanber oss samtal från annons- och CV säljare! Visa mindre

Rektor

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Vi arbetar utifrån visionen Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och vår värdegrund Det goda mötet är en stark drivkraft i det dagliga arbetet som kännetecknas av ett öppet ... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Vi arbetar utifrån visionen Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och vår värdegrund Det goda mötet är en stark drivkraft i det dagliga arbetet som kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Vår vilja att vara med och bidra till utveckling ska avspegla sig i våra möten. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll i Hjos utveckling.

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Det händer mycket i Hjo där vi är i ett skede där vi växer, utvecklas och satsar. En ny förskola stod klar 2016 och en ny F-6 skola ska stå klar 2021.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en rektor som tillsammans med våra övriga rektorer ska leda och utveckla arbetet på våra skolor och förskolor i kommunen. Inom BU har vi en chefsgrupp som du kommer att vara en del av. Vi bedriver också kontinuerlig fortbildning av samtliga chefer i kommunen.

Du kommer ansvara för verksamheten på våra två ytterenheter som består av Korsberga skola och Björkdungens förskola samt Fågelås skola och Fågelbos förskola. Ditt ansvar innefattar personal-, utvecklings - och verksamhetsfrågor. Du har budgetansvar för enheterna. Samtliga verksamheter håller god kvalitet och vi har fantastiskt duktig personal. Fågelåsskola blev 2018 utsedd till årets arbetsplats i Hjo kommun!

Vi arbetar bla med ett språk- och litteraturprojekt i kommunen som även har fått uppmärksamhet från Läsdelegationen. Vi är en kommun med starkt fokus på att våra verksamheter ska präglas av ett salutogent förhållningssätt.KVALIFIKATIONER
Vi förväntar oss att du har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt och god erfarenhet från arbete inom förskolan eller grundskolan. Du har kunskap om förskolans, förskoleklassens, fritidshemmets och skolans styrdokument så som läroplaner, lagar och avtal kring verksamhets- och personalfrågor och kan arbeta strukturerat, strategiskt och långsiktigt för att driva verksamheten framåt.

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper och det är meriterande med erfarenhet från någon typ av ledaruppdrag inom förskola eller skola.

Vi ser att du är tydlig i ditt ledarskap och brinner för att utveckla dina enheter.
Förutsättningar för att lyckas i tjänsten är att du har en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad, kan skapa engagemang hos medarbetarna och ser vikten av att utveckla arbetssätt och arbetsformer som möjliggör barnens bästa. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. Har du redan gått den statlig rektorsutbildningen är det meriterande.

Du har en goda IT-kunskaper och god kommunikativ förmåga.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att genomföras 18/6 alt.19/6. Vid anställning krävs ett utdrag från belastningsregistret.


ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Visa mindre

Skolchef

Ansök    Jul 4    Hjo kommun    Skolchef
Kommunen har ca 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns vision är: Tillsammans skapar vi framtidens Hjo, vi arbetar tillsammans för att utveckla Hjo och göra vår vision verklig. Vår värdegrund är Det goda mötet som vi har... Visa mer
Kommunen har ca 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns vision är: Tillsammans skapar vi framtidens Hjo, vi arbetar tillsammans för att utveckla Hjo och göra vår vision verklig. Vår värdegrund är Det goda mötet som vi har med oss vad vi än gör och som utgår från det salutogena perspektivet.

Det händer mycket i Hjo där vi är i ett skede där vi växer, utvecklas och satsar. En ny förskola stod klar 2016 och en ny F-6 skola ska stå klar 2021.
I centralorten finns i dagsläget 2 grundskolor, 4 förskolor, Komvux och SFI. I ytterområdena finns 2 F-6 skolor och 2 förskolor. Grundskolan har 1000 elever, Komvux och SFI 250 elever, förskolan har 380 barn i förskoleverksamhet.

Kommunen har under flera år bedrivit ett unikt språk och litteraturarbete SOLA inom förskolan som nu fortsätter upp till grundskolan.


ARBETSUPPGIFTER
Som skolchef leder du en organisation med kompetenta och engagerade medarbetare som brinner för elevernas lärande och utveckling. Tillsammans ska ni skapa en attraktiv lärandemiljö.

Ditt uppdrag är att leda rektorerna så att de, med våra barn och elever i fokus, utvecklar verksamheten på bästa sätt mot uppsatta mål. I uppdraget ingår också att säkerställa att verksamheten bedrivs utifrån behov, lagstiftning och god ekonomisk hushållning.

Du ska ha ett stort engagemang i de framtida utmaningarna med att förbättra skolresultaten. Du ansvarar för att säkerställa lika möjlighet för alla elever att uppnå kunskapsmålen samt genomföra systematiskt förbättringsarbete som stärker lärande i hela organisationen. Du skall kunna leda en verksamhet i förändring, där utveckling och samverkan är viktiga faktorer.

Vi söker dig som utmanas av det spännande uppdraget att tillsammans med rektorsgruppen forma verksamheten. Som skolchef representerar du skolans verksamhet i Hjo kommuns ledningsgrupp där du är med och driver hela kommunens utveckling utifrån vår vision och värdegrund.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en skolchef som är en kommunikativ och tydlig ledare med ett modernt och coachande ledarskap. Du är lösningsfokuserad och har ett ledarskap som genomsyras av lyhördhet, ömsesidig respekt och tillit.

Du är beslutsför och handlingskraftig, har en förmåga att vara fokuserad på resultat trots ändrade förhållanden. Du ska förstå sambandet mellan struktur och kultur.


Kompetenskrav:
• Relevant högskoleutbildning med pedagogisk inriktning.
• Rektorsutbildning är meriterande.
• Erfarenhet av att leda andra ledare är meriterande.
• Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 4-6 september. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges senast vecka 35.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Hjo folkhögskola söker vik. ekonomiansvarig

Ansök    Aug 23    HJO FOLKHÖGSKOLA    Ekonomiledare
Vikariat ekonomiansvarig Hjo folkhögskolaI rollen som ekonomiansvarig kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp och du ansvarar för att den dagliga verksamheten inom ekonomi och administration fungerar och flyter på. I ansvarsområdet ingår att löpande planera och genomföra det ekonomiska arbetet inom ekonomifunktionen samt att analysera det nuvarande ekonomiska läget i förhållande till budget, historik och framtida prognoser. Arbetet som ekonomiansvarig ä... Visa mer
Vikariat ekonomiansvarig Hjo folkhögskolaI rollen som ekonomiansvarig kommer du att ingå i skolans ledningsgrupp och du ansvarar för att den dagliga verksamheten inom ekonomi och administration fungerar och flyter på. I ansvarsområdet ingår att löpande planera och genomföra det ekonomiska arbetet inom ekonomifunktionen samt att analysera det nuvarande ekonomiska läget i förhållande till budget, historik och framtida prognoser. Arbetet som ekonomiansvarig är en operativ och kreativ tjänst som kräver mångsidighet, noggrannhet och problemlösningsförmåga.ArbetsuppgifterLöpande redovisning, ekonomiska avstämningar och bokslut.Huvudansvar för deltagar- och kundfakturering.Verksamhetsrapportering och uppföljning av resultat/utfall gentemot budget.Hantering av moms- och arbetsgivardeklarationer.Ansvarig för kontakt med verksamhetens revisorer, skatteverket m fl.Ansvarig för framtagande av årsredovisning.Stödjande funktion gentemot ekonomiassistenter i deras arbete.Övriga stöttande arbetsuppgifter inom fastighetsunderhåll, administration, löner etc.Systemansvarig för Hogia Ekonomi och Hogia Lön Plus.KvalifikationerVi söker dig som har goda kunskaper och praktiska erfarenheter inom redovisning och ekonomistyrning. Du behöver ha en ekonomutbildning på högskolenivå eller liknande formell kompetens. Ett krav är att du har några års erfarenhet av självständigt ekonomiarbete, gärna från folkhögskola eller någon ideell organisation. God systemvana är också en fördel då du kommer behöva sätta dig in i verksamhetens ekonomisystem, exempelvis Hogia Ekonomi och Hogia Lön. Det är även viktigt att du delar skolans värdegrund och är förtrogen med Svenska kyrkan. För att lyckas i rollen är du en social person med förmåga att ta egna initiativ och jobba strukturerat och självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Varaktighet/arbetstidTidsbegränsad anställning 100% mellan 191104-210226. LönMånadslön. Individuell lönesättning. Ange löneanspråk.Tillträde191104 eller enligt överenskommelse. Viss överlämning och upplärning bör ske tidigare. Visa mindre

Enhetschef Resurs och Bistånd

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Vi söker en ny enhetschef som vill komma till en enhet där det är framåtanda. Resurs- och biståndsenheten är en central myndighets- och stöd/resursenhet för vård- och omsor... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Vi söker en ny enhetschef som vill komma till en enhet där det är framåtanda. Resurs- och biståndsenheten är en central myndighets- och stöd/resursenhet för vård- och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef för Resurs- och biståndsenheten ansvarar du för kommunens biståndshandläggare, verksamhetsresurser och kommunens resurspool av undersköterskor.

Det ingår också ett övergripande utvecklingsansvar för Vård- och omsorgs IT-utveckling. Du har ansvar för budget, verksamhet och personal och i utvecklingen av verksamheten ingår att tillsammans med medarbetarna utveckla enheten vidare.

Vill du vara med och skapa en verksamhet med rörelse, framåtriktning och utveckling? Trivs du med korta beslutsvägar och med det möjligheten att påverka? I så fall kanske du är just precis den person vi söker!

Enhetschefen för Resurs och biståndsenheten ingår i Vård-och omsorg, där man i sin roll samverkar med övriga 10 enhetschefer och sitter i en gemensam ledningsgrupp tillsammans biträdande verksamhetschef och verksamhetsutvecklare.

KVALIFIKATIONER
Du har högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete.

I ditt arbete gillar du att vara nära dina medarbetare för att skapa trygghet och struktur. Du leder, samordnar och följer upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning och företräder enheten internt och externt. Vi stöttar och hjälper varandra. Detta stärker oss, skapar arbetsglädje och ökar vår gemenskap.

Som ledare i Hjo kommun arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt och en tydlig ansvarskultur som vi tror skapar en frisk och trivsam arbetsplats. Du har en förmåga att skapa en god arbetsmiljö med öppet klimat.
Du är strukturerad och driven och i ditt bemötande är du tillmötesgående, uppmärksam och du har en rak och tydlig kommunikation.
Du har mod och kompetens att genomföra förändringar.

Slutligen är det viktigt att du lägger ner energi och engagemang i ditt arbete samt att du har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du som person är öppen för flexibla lösningar och nytänkande. Kundfokus, utifrån ett helhetsperspektiv är en förutsättning för arbetet.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Fritidsutvecklare

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Fritidsenheten i Hjo samordnar och leder kommunens verksamheter som syftar till att ge kommunens innevånare och besökare tillgång till ändamålsenliga idrotts- och fritidsan... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Fritidsenheten i Hjo samordnar och leder kommunens verksamheter som syftar till att ge kommunens innevånare och besökare tillgång till ändamålsenliga idrotts- och fritidsanläggningar samt attraktiva ungdoms- och fritidsaktiviteter. Ungdomars verksamheter, inflytande och delaktighet prioriteras.

ARBETSUPPGIFTER
Som fritidsutvecklare arbetar du nära kommunens idrottsföreningar samt andra föreningar som är aktiva inom kommunen. Du fungerar som ett stöd, samordnare och rådgivare inom området samt genomför utbildningar för föreningarna tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.

Du leder utvecklings- och planeringsfrågorna inom ungdoms- och fritidsområdet. Du ingår i kultur, turism och fritids ledningsgrupp där du på ett dynamiskt och kreativt sätt bidrar till utvecklingen.

Tjänsten innefattar också utredningar och framtagande av underlag för politiska beslut. Budgetarbete, ekonomisk uppföljning och rådgivning är en del av arbetet som fritidsutvecklare. Du ska leda och utveckla föreningsliv, friluftsliv och idrottsanläggningar. I arbetet ingår att handlägga avtal och föreningsbidrag. Du ska samverka med föreningsliv, organisationer, skolor samt övriga aktörer inom och utom kommunen.

Du leder och utvecklar Hjo kommuns största besöksmål Guldkroksbadet med tillhörande kommunal simskola där du, under säsong, leder bad- och servicepersonal, simlärare samt feriepersonal.

Du ska leda verksamheten på fritidsgården där du tillsammans med fritidsledarna arbetar för en fortsatt stark utveckling av ungdomars inflytande i kommunen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har god kunskap om föreningslivets roll och förutsättningar. Du ska vara kreativ, engagerad, modig, målmedveten och en tydlig lagspelare. Du har en god förmåga till självständigt arbete. Du ska brinna för idrott, föreningsliv och ungdomsverksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

• Gott ekonomiskt sinnelag.

• Erfarenhet av att arbeta med personalledning och verksamhetsutveckling i en politiskt styrd organisation.

• Relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av liknande arbete.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Visa mindre

Rektor

Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Vi arbetar utifrån visionen Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och vår värdegrund Det goda mötet är en stark drivkraft i det dagliga arbetet som kännetecknas av ett öppet ... Visa mer
Kommunen har drygt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Vi arbetar utifrån visionen Tillsammans skapar vi framtidens Hjo och vår värdegrund Det goda mötet är en stark drivkraft i det dagliga arbetet som kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Vår vilja att vara med och bidra till utveckling ska avspegla sig i våra möten. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll i Hjos utveckling.

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

En av våra rektorer slutar efter många år i vår kommun och vi söker nu en efterträdare till henne.

Det händer mycket i Hjo där vi är i ett skede där vi växer, utvecklas och satsar. En ny förskola stod klar 2016 och en ny F-6 skola ska stå klar 2021.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en rektor som tillsammans med våra övriga rektorer ska leda och utveckla arbetet på våra skolor och förskolor i kommunen. Inom BU har vi en chefsgrupp som du kommer att vara en del av. Vi bedriver också kontinuerlig fortbildning av samtliga chefer i kommunen.

Du kommer ansvara för verksamheten på våra två ytterenheter som består av Korsberga skola och Björkdungens förskola samt Fågelås skola och Fågelbos förskola. Ditt ansvar innefattar personal-, utvecklings - och verksamhetsfrågor. Du har budgetansvar för enheterna. Samtliga verksamheter håller god kvalitet och vi har fantastiskt duktig personal. Fågelåsskola blev 2018 utsedd till årets arbetsplats i Hjo kommun!

Vi arbetar bla med ett språk- och litteraturprojekt i kommunen som även har fått uppmärksamhet från Läsdelegationen. Vi är en kommun med starkt fokus på att våra verksamheter ska präglas av ett salutogent förhållningssätt.KVALIFIKATIONER
Vi förväntar oss att du har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk insikt och god erfarenhet från arbete inom förskolan eller grundskolan. Du har kunskap om förskolans, förskoleklassens, fritidshemmets och skolans styrdokument så som läroplaner, lagar och avtal kring verksamhets- och personalfrågor och kan arbeta strukturerat, strategiskt och långsiktigt för att driva verksamheten framåt.

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har goda ledaregenskaper och det är meriterande med erfarenhet från någon typ av ledaruppdrag inom förskola eller skola.

Vi ser att du är tydlig i ditt ledarskap och brinner för att utveckla dina enheter.
Förutsättningar för att lyckas i tjänsten är att du har en god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad, kan skapa engagemang hos medarbetarna och ser vikten av att utveckla arbetssätt och arbetsformer som möjliggör barnens bästa. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. Har du redan gått den statlig rektorsutbildningen är det meriterande.

Du har en goda IT-kunskaper och god kommunikativ förmåga.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att genomföras 18/6 alt.19/6. Vid anställning krävs ett utdrag från belastningsregistret.


ÖVRIGT
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Visa mindre

Enhetschef Hemvården

Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Vår hemvårdschef gör en intern karriär hos oss och börjar som biträdande verksamhetschef för Vård- och omsorg. Vi söker nu hennes efterträdare som tillsammans med ett härl... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Vår hemvårdschef gör en intern karriär hos oss och börjar som biträdande verksamhetschef för Vård- och omsorg.

Vi söker nu hennes efterträdare som tillsammans med ett härligt gäng medarbetare ska fortsätta att utveckla hemvården.

Hemvården i Hjo har tillsammans gjort en utvecklande resa, med erfarenhet av att ha arbetat i ett valfrihetssystem, varit med i digitalisera trygghetslarmen och gått från papper till digitala signeringslistor och nyckelfria lås. Du kommer att ansvara för ca 45 medarbetare där vi har bemanning dygnet runt årets alla dagar.

Till din hjälp har du planerare och verksamhetssresurs, där ni tillsammans lägger upp arbetet för att nå bästa möjliga kvalitet på arbetet.


ARBETSUPPGIFTER
Du har ansvar för budget, verksamhet och personal och i utvecklingen av verksamheten ingår att tillsammans med medarbetarna utveckla hemvården vidare och fortsätta den utveckling inom digitaliseringen som påbörjats. Som ledare i Hjo kommun arbetar vi utifrån ett salutogent förhållningssätt och en tydlig ansvarskultur som vi tror skapar en frisk och trivsam arbetsplats.

Hemvården i Hjo ingår i Vård-och omsorg, där man i sin roll samverkar med övriga 10 enhetschefer och sitter i en gemensam ledningsgrupp tillsammans biträdande verksamhetschef och verksamhetsutvecklare.


KVALIFIKATIONER
Du har högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget.
Ledarskapsutbildning anses meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledningsarbete.

Vi söker en kommunikativ och tydlig ledare med ett modernt och coachande
ledarskap som får verksamheten och medarbetarna att växa, utvecklas och
nå uppsatta mål. Som person är du strukturerad och driven med en utpräglad samarbetsförmåga. Vi ser det som viktigt att du är prestigelös och ödmjuk samtidigt som du har pondus att hävda din åsikt.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Verksamhetschef till Kultur Turism och Fritid

Kommunen har ca 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns vision är: Tillsammans skapar vi framtidens Hjo! Vår värdegrund är Det goda mötet som vi har med oss vad vi än gör och som utgår från det salutogena perspektivet. ... Visa mer
Kommunen har ca 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns vision är: Tillsammans skapar vi framtidens Hjo! Vår värdegrund är Det goda mötet som vi har med oss vad vi än gör och som utgår från det salutogena perspektivet.

Som verksamhetschef för Kultur, Turism och Fritid är du ytterst ansvarig för tre utåtriktade verksamheter, som vänder sig mot både kommuninvånare, näringsidkare och besökare, nationellt och internationellt.
Kulturutbudet med vår prisbelönta 600-åriga trästad och vårt nybyggda Kulturkvarter med tillhörande utställningar, bibliotek och turistinformation i spetsen tillsammans med fritidsutbudet med bland annat Guldkroksbadet är inte bara viktiga besöksmål inom besöksnäringen, utan också viktiga för våra lokala aktörer och invånare.
ARBETSUPPGIFTER
Är du Hjo kommuns nya verksamhetschef för Kultur, turism och fritid? Vill du vara med och utveckla verksamheten och skapa framtidens Hjo?

Som verksamhetschef ska du leda, samordna, utveckla och följa upp verksamheten så att den bedrivs med hög kvalitet och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut. I verksamheten finns det 16 medarbetare varav fyra ansvariga för respektive Bibliotek, Kultur, Turism samt Fritid. Till detta kommer även säsongsbunden personal till bland annat turism och Guldkroksbadet.

Du kommer att företräda kommunen i olika nätverk och i kontakter med näringsliv, myndigheter och organisationer utifrån Kultur, Turism och Fritids ansvarsområden.

Du har en viktig roll i organisationen och ingår i kommunens ledningsgrupp.


KVALIFIKATIONER
Vi söker en kommunikativ och tydlig ledare med ett modernt och coachande
ledarskap som får verksamheten och medarbetarna att växa, utvecklas och
nå uppsatta mål.

Som person är du strukturerad, kreativ och driven med en utpräglad samarbetsförmåga. Du är tydlig och engagerad i din kommunikation såväl muntligt som skriftligt vilket också innebär att du lyssnar och säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara för berörda.

Du är reflekterande och kan belysa och analysera frågor och konsekvenser i ett större sammanhang.

Vi ser det som viktigt att du är prestigelös och ödmjuk samtidigt som du har pondus att hävda din åsikt.


Kompetenskrav:
• Adekvat högskoleutbildning.
• Erfarenhet av att leda andra ledare är meriterande.
• Erfarenhet från kultur, turism och fritid är meriterande.
• Kunskaper om den kommunala beslutsprocessen och erfarenhet att verka i en politiskt styrd organisation är meriterande.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.


ÖVRIGT
Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 17 och 18 april. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges senast i slutet av vecka 15.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling samt annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre