Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Hjo

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Hjo. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Hjo som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör, vikariat

Ansök    Aug 17    Hjo kommun    Informatör/Kommunikatör
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom. Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet – kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för... Visa mer
Kommunen har knappt 9000 invånare och ligger vid Vätterns västra strand. Här finns bra service, nära till fritidsaktiviteter och ett starkt expansivt näringsliv. Trästaden hör till de finaste boendemiljöerna som skapats i Sverige. Idag finns endast ett fåtal kvar och Hjo är en av dom.

Hjo kommuns värdegrund - Det goda mötet – kännetecknas av ett öppet och välkomnande förhållningssätt. Alla medarbetare har som mål att göra det bästa för Hjo kommun och för dem som bor, verkar och vistas här.
ARBETSUPPGIFTER
Rollen som kommunikatör är bred och du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med både intern och extern kommunikation. Arbetet är självständigt och ställer krav på god samarbetsförmåga då arbetet ofta innebär breda kontaktytor såväl internt som externt.
Ditt huvudsakliga uppdrag är att stötta verksamheten i frågor som rör kommunikation, mediehantering och webb.
Du stöttar de olika verksamheterna med allt från att planera och genomföra aktiviteter till att producera trycksaker. Det är därför viktigt att du har en god förståelse för vikten av att kommunicera målgruppsanpassat när det gäller tilltal, språkval och kanal.
Du ansvarar även för kommunens kriskommunikation.

En del av ditt uppdrag är att utveckla och förvalta kommunens webbplats utifrån övergripande mål, struktur och tillgänglighet. I din roll säkerställer du att publicerat material lever upp till gällande lagkrav, bland annat kopplat till webbtillgänglighet och begriplighet. I arbetsuppgifterna ingår även viss kontakt med externa leverantörer, att utbilda och coacha webbredaktörer samt själv skapa innehåll till webb och sociala medier.
I arbetet ingår även att fotografera och redigera samt producera rörlig bild från idé till färdig produkt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med redaktionellt innehåll på webb och vet hur du ska planera och genomföra effektiva kommunikationssinsatser. Du är en engagerad medarbetare som har god samarbetsförmåga och kan ta eget ansvar. Vi ser att du är självgående, gillar att prova på nya saker och har lätt för att skapa förtroende. Att självständigt planera ditt arbete är något du trivs med samtidigt som du månar om ett gott samarbete med dina kollegor.

Vi ser gärna att du har:
• Akademisk examen på lägst kandidatnivå med inriktning mot kommunikation, webb eller journalistik, alternativt annan utbildning/erfarenhet som vi anser som likvärdig.
• God kommunikativ förmåga i tal och skrift.
• Erfarenhet av webbpublicering, gärna i EpiServer.
• Goda kunskaper kring webbtillgänglighet.
• Goda kunskaper i Adobe- och Office-paketen.
• Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer.


ÖVRIGT
Intervjuer kommer att ske lördag 25 september.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hjo kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Visa mindre